0:05 , недеља , 18 август 2019
Početna / BIJELJINA / SPU-POČINJE ŠESTO MEĐUNARODNO PIJANISTIČKO TAKMIČENJE

SPU-POČINJE ŠESTO MEĐUNARODNO PIJANISTIČKO TAKMIČENJE

 Šesto Međunarodno pijanističko takmičenje za koje je prijavljeno više od 270 učesnika iz 56 muzičkih škola i nekoliko akademija umjetnosti iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore počinje danas u Bijeljini u organizaciji Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta.
Prema planu organizatora, učesnici će moći da se takmiče u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir.

Žiri takmičenja sastavljen je od najuglednijih pedagoga i pijanista i čine ga Aleksandra Romanić /NJemačka/, Jokuthon Mihailović /Srbija/, Olga Borzenko /Srbija/, Aida Gavrilova /Španija/, Tea Dimitrijević /Srbija/, Jelena Bajić /Srbija/, Greta Ganović-Šećerkadić /BiH/, Aleksandra Radosavljević /BiH/, Arsen Čarkić /BiH/, Neven Šobajić /Srbija/, Slađana Dedić /BiH/ i Dario Zombra /BiH/.

Osim takmičarskog dijela biće održane i klavirske radionice, saopšteno je iz Slobomir P Univerziteta. Takmičenje se održava do nedjelje, 19. maja.

Ideja o utemeljenju i organizovanju Slobomir međunarodnog pijanističkog takmičenja potekla je prije 11 godina od profesora i studenata Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta, koji su željeli da na taj način Slobomir i Bijeljinu učine centrima kulturnih dešavanja u regionu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *