14:54 , четвртак , 22 август 2019
Početna / BIJELJINA / STEČAJNI UPRAVNIK BOBAR BANKE PODNIO OSTAVKU

STEČAJNI UPRAVNIK BOBAR BANKE PODNIO OSTAVKU

Stečajni upravnik „Bobar banke“ Goran Lalić podnio je Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zahtjev za razrješenje sa ove dužnosti, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Lalić je drugi stečajni upravnik Bobar banke koji na lični zahtjev napušta ovu funkciju, a prije njega to je učinio Lazo Đurđević.

Zahtjev za rezrješenje Lalić je, kako saznajemo, uputio prije dva dana, bez detaljnijeg obrazloženja, a sud još uvijek nije donio odluku.

On je danas za CAPITAL potvrdio da je podnio zahtjev za razrješenje iz ličnih razloga.

„Tačno je da sam 10. jula zatražio razrješenje iz privatnih razloga. Juče je Odbor povjerilaca upoznat sa mojom odlukom i očekujem da me sud pozove na razgovor i da donese rješenje o razrješenju“, rekao je Lalić.

Kazao je da na računu banke ostavlja 21,2 miliona KM te da niko od povjerilaca, osim Agencije za osiguranje depozita BiH, još nije isplaćen jer se protiv banke vode brojni sporovi.

„Ni Agencija nije u potpunosti isplaćena. Sve dok se ne završe sudski sporovi koji se vode protiv banke novac ne može biti isplaćen. Sporovi koji se vode protiv banke iznose 61 milion KM i tek kad svi budu riješeni povjerioci će moći biti isplaćeni. Na računu banke trenutno ima 21,2 miliona KM“, rekao je Lalić i dodao da ukupna potraživanja od banke iznose 120 miliona KM.

Goran Lalić imenovan je za stečajnog upravnika Bobar banke 18. septembra prošle godine, nakon što je sud prihvatio Đurđevićev zahtjev za razrješenje.

Stečaj u Bobar banci otvoren je početkom prošle godine, a prije toga je više od dvije godine bila u likvidaciji.

Agencija za bankarstvo RS je krajem novembra 2014. uvela prinudnu upravu u Bobar banku, jer nije radila u skladu sa zakonom. Nepun mjesec kasnije banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut je postupak likvidacije, a početkom 2017. otvoren je stečaj.

Izvor: Capital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *