13:34 , петак , 19 јул 2019
Početna / BIJELJINA / SUTRA POČINJE ČETVORODNEVNA PRIREDBA „RAZIGRANA JESEN“

SUTRA POČINJE ČETVORODNEVNA PRIREDBA „RAZIGRANA JESEN“

U Bijeljini sutra počinje priredba „Razigrana jesen“ čiji je cilj da djecu predškolskog uzrasta približi kulturnim dešavanjima u lokalnoj zajednici i da humanitarnim radom promoviše društvene vrijednosti.


Udruženje „Glas mladih evropske Bijeljine“ navodi da se ova manifestacija u Bijeljini održava peti put, trajaće četiri dana, a učestvovaće 14 predškolskih ustanova sa oko 550 mališana.

U Centru za kulturu „Semberija“ sutra će se, u 18.00 časova, predstaviti mališani iz vrtića „Dragan i Zoran“, „Štrumpfograd“, „Nodi“ i „Čarolija“.

Kroz priredbu i likovnu izložbu koju će djeca pripremiti i pokloniti građanima Bijeljine, mališani će se družiti, osloboditi za javni nastup, a ujedno i prikupiti humanitarna sredstva koja će aktivisti Udruženja, u saradnji sa bijeljinskim Centrom za socijalni rad, pokloniti ugroženim porodicama sa malom djecom, koji žive na području Bijeljine.

Pokrovitelji ovogodišnje „Razigrane jeseni“ su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Bijeljina.

U Udruženju navode da je 2012. godine realizovana ista manifestacija, koju je finansiralo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Manifestaciju je 2015. godine finansirao UNDP kroz projekat „Jačanje lokalne demokratije četiri“ u okviru projekta „Kulturna reanimacija – mladi kao lijek“.

Za realizaciju „Razigrane jeseni“ 2016. godine bilo je zaduženo udruženje građana „Galeb“, kojem je partnerska organizacija bilo Udruženje „Ubuntu“, uz finansijsku podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i grada Bijeljine.

Projekat je 2017. godine naišao na odobravanje predškolskih ustanova, posjetilaca i porodica koje su primile poklon-pakete, a finansirali su ga Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske i grad Bijeljina.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *