8:34 , уторак , 20 август 2019
Početna / BIJELJINA / U SDS-U POSTOJI ZNAČAJNA PODRŠKA STVARANJU JEDINSTVENOG PATRIOTSKOG BLOKA

U SDS-U POSTOJI ZNAČAJNA PODRŠKA STVARANJU JEDINSTVENOG PATRIOTSKOG BLOKA

Visoki funkcioneri SDS-a Milovan Bjelica i Mićo Mićić održali su sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti saradnje opozicionih i vladajućih partija u Republici Srpskoj s ciljem stabilnosti Republike i smirivanja tenzija.

Postoji značajna podrška u SDS-u da otpočnu razgovori i da se prihvati inicijativa aktuelnog predsjednika Republike Srpske i novoizabranog srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o stvaranju srpskog patriotskog bloka, te da treba raditi na postizanju jedinstva stranaka iz Republike Srpske na svim nivoioma – Republike Srpske, distrikta Brčko, nivoa BiH i lokalnih zajednica.

Mićić i Bjelica saglasni su da, bez obzira na sve, Republika Srpska i njene institucije moraju svima da budu na prvom mjestu i da treba učiniti sve da dođe do napretka i boljeg života u Republici, te da se ni u kom slučaju ne smiju dozvoliti bilo kakve turbulencije niti destabilizacija Srpske i njenih institucija.

Zaključak sastanka je da treba razgovarati i sve činiti da Republika Srpska bude stabilna, a jedini način za to je zajednički nastup svih srpskih predstavnika na svim nivoima, ali da konačnu odluku o svemu svakako treba da donesu stranački organi svih partija.

izvor: agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *