23:55 , уторак , 19 март 2019
Početna / BIJELJINA / USKORO POČINJU RADOVI NA UREĐENJU KANALA DAŠNICA KROZ BIJELJINU

USKORO POČINJU RADOVI NA UREĐENJU KANALA DAŠNICA KROZ BIJELJINU

Direktor JU „Vode Srpske“ Milan Kikić i Jovan Gajić iz d.o.o. „Buk Promet“ potpisali su ugovor za uređenje kanala Dašnica u Bijeljini.

Ugovor je vrijedan 2.365.748,79 evra bez PDV-a i sadrži dvije komponente.

Prva se odnosi na rekonstrukciju spojnog kanala između kanala Dašnica i Majevičkog obodnog kanala u dužini od 750 metara, rekonstrukciju spojne građevine između kanala Dašnica i Glogovac, te rekonstrukciju dijela kanala Dašnica u dužini od 320 metara.

Druga komponenta odnosi se na uređenje kanala Dašnica kroz grad Bijeljina u dužini od 2,6 kilometara. U okviru toga predviđeno je da se na obje obale izgradi 4 kilometra pješačkih, rekreativnih i biciklističkih staza sa galerijama, rasvjetom i ostalim pratećim sadržajima, kao i 960 metara kanalizacione mreže.

Radovi na kanalu Dašnica u Bijeljini trebalo bi da počnu već narednih dana a rok za završetak radova je 30 mjeseci, uključujući garantni period od 12 mjeseci.

Sredstva za uređenje kanala Dašnica obezbjeđena su iz kredita Evropske investicione banke u okviru projekta „Hitne pomoći i zaštita od poplava u Republici Srpskoj“.

Izvor: Vode Srpske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *