• VIJESTI, REGION
  • 08:05
  • 24 / 12 / 2019
SLOVENSKI NOVINAR OSUĐEN ZA KLEVETU ZBOG TEKSTA O OCU MELANIJE TRUMP
  • 544
  • 0

SLOVENSKI NOVINAR OSUĐEN ZA KLEVETU ZBOG TEKSTA O OCU MELANIJE TRUMP

Viši sud u Ljubljani pravosnažno je presudio da se slovenski novinar publicist Bojan Požar mora javno ispričati te isplatiti 5000 eura odštete zbog klevete Viktoru Knavsu, ocu Melanije Trump, američke prve dame, objavio je u ponedjeljak advokatski ured Pirc Musar&Lemut Strle iz Ljubljane.

VIŠI sud u Ljubljani pravomoćno je presudio da se slovenski novinar publicist Bojan Požar mora javno ispričati te isplatiti 5000 eura odštete zbog klevete Viktoru Knavsu, ocu Melanije Trump, američke prve dame, objavio je u ponedjeljak advokatski ured Pirc Musar&Lemut Strle iz Ljubljane.

Osim toga, Požar je dužan platiti i gotovo 2000 eura sudskih troškova, objavio je odvjetničkih ured. Požar objavio da je otac Melanije Trump bio u istražnom zatvoru

Na svom portalu prije više godina Požar je naveo da je otac Melanije Trump u vrijeme kad se u Sloveniji prije više od 30 godina bavio prodajom automobilskih dijelova zbog utaje poreza bio u istražnom zatvoru.

Presudom je sud naredio da se Požar mora ispričati Viktoru Knavsu u svojim medijima te u istom mediju objaviti tekst presude u kojem stoji da se radilo o neistinitim i uvredljivim tvrdnjama.

Sudski postupak u kojemu je Knavs tužio Požara počeo je 2017. godine, a tuženi se izjasnio da se ne osjeća krivim, prenosi Hina.

 

IZVOR-KLIX.BA

Komentari