• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:22
  • 26 / 12 / 2019
TRIVIĆ: TRAŽIĆEMO ODGOVORNOST ZA FALSIFIKAT U NSRS I SMJENU LUKAČA
  • 530
  • 0

TRIVIĆ: TRAŽIĆEMO ODGOVORNOST ZA FALSIFIKAT U NSRS I SMJENU LUKAČA

Poslanici opozicije zatražiće na sutrašnjim protestima u Banjaluci krivičnu prijavu za one koji su dozvolili da se u Narodnu skupštinu Republike Srpske, kako tvrde, dostavi lažni dokument o “Programu reformi BiH”. Zbog fizičkog napada na poslanika Draška Stanivukovića, opozicija će tražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, istakla je Jelena Trvić, poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić najavila je da će opozicija na protestima u Banjaluci predstaviti ključne dijelove dokumenta “Program reformi BiH” kojih, kako tvrdi, nema u dokumentu koji je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dostavio Skupštini Srpske, prenosi BN.

– Dokument koji su dobili poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nije potpisan, nije ovjeren ničim, a dokument koji se pojavio, koji je na engleskom jeziku su potpisala tri člana Predsjedništva, i ta dva dokumenta su u ključnim aspektima dijametralno suprotni – kaže Trivićeva.

– Prvi zahtjev je da tražimo ko je odgovoran, odnosno, krivičnu odgovornost onog ko je dozvolio da dokument koji je tek tako odštampan bude u Narodnoj skupštini – ističe Trivićeva.

U Parlamentu Srpske je u prošlim sazivima bilo verbalnih sukoba, ali prvi put je sada došlo i do fizičkog napada na poslanika.

 

– Kao narodni poslanici, mi ne smijemo na to da ćutimo, jer to je crvena linija koja se nije smjela preći – kaže ona.

Opozicija traži smjenu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, za koga, kaže Trivićeva, nema nikakvog opravdanja za fizičko nasilje u parlamentu:

– On je ministar, ministra su izabrali narodni poslanici vlasti i ministar je smjenjiv i ne možemo očekivati od takvog čovjeka da podnese ostavku, ali postoje drugi koji ga mogu smijeniti. Te zahtjeve ne upućujemo Draganu Lukaču, već onima koji treba da ga smijene. Lažni dokument i fizičko nasilje u parlamentu su dovoljni razlozi da kao narodni poslanici, ali i građani Republike Srpske treba da dignu svoj glas – poručila je Trivićeva.

 

IZVOR-SRPSKAINFO

Komentari