• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:35
  • 26 / 12 / 2019
"ČUVAJ SE LUKAČA": U BANJALUCI OSVANULI PLAKATI PROTIV MINISTRA
  • 321
  • 0

"ČUVAJ SE LUKAČA": U BANJALUCI OSVANULI PLAKATI PROTIV MINISTRA

U više  ulica u Banjaluci juče ujutro osvanuli su plakati sa fotografijom ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača uz "upozoravajući" natpis: "Čuvaj se Lukača."

Plakati su zalepljeni po stubovima ulične rasvete, kapijama, na drveću i slično. Zasada nije poznato ko stoji iza cele "akcije".

U medijima se spekuliše da se radi o svojevrsnom odgovoru nepoznatih aktivista na nemile scene koje su tokom prenosa uživo viđene u Narodnoj skupštini RS, kada je Lukač udario u glavu narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Svemu je prethodilo celodnevno ometanje sednice, jer su opozicioni poslanici vikanjem, lupanjem i hodanjem po sali ometali izlaganje srpskog člana PBiH Milorada Dodika o Programu reformi i slanju izveštaja u NATO

Pored Lukačevih fotografija, po gradu su se gotovo istovremeno pojavili i plakati, koje potpisuje "Revolt BL", na kojima je fotografija prošlogodišnjih nereda sa Trga Krajine kada je došlo do sukoba između policije i grupe "Pravda za Davida". Uz fotografiju je napisan datum događaja i poruka policiji: "Banjaluka vam ovo nikada neće oprostiti".

 

IZVOR-VEČERNJE NOVOSTI

 

Komentari