• VIJESTI, REGION
  • 06:28
  • 30 / 12 / 2019
MONIKA SVJESNA I VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI - IPAK OSTAJE U BOLNICI
  • 445
  • 0

MONIKA SVJESNA I VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI - IPAK OSTAJE U BOLNICI

Niš -- Oteta devojčica Monika Karimanović je nakon deset dana potrage pronađena živa, potvrđuje MUP. 

Otmičar Ninoslav Jovanović je još uvek u bekstvu i za njim se intenzivno traga. Iako nema zvanične potvrde, pojedini mediji su objavili večeras da je otmičar uhapšen, ali je ta informacija naknadno promenjena.

Monika Karimanović je dobro i trenutno nalazi se nalazi u Kliničkom centru u Nišu. Devojčica će biti zadržana na Dečijoj hirurgiji kako bi se detaljno izvršili svi pregledi.

Monikina majka i otac su dobili odobrenje od policije da mogu da vide svoju ćerku.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je večeras da je devojčica Monika Karimanović, koja je bila oteta pre deset dana i danas pronađena, u svesnom, stabilnom stanju i da nije životno ugrožena.

“U toku su sve neophodne pretrage, s psihologom, socijalnim radnikom... Večeras će biti smeštena na klinici zajedno s majkom i pratićemo njeno stanje”, rekao je Radovanović novinarima.

On je dodao da je Moniki sada pre svega potreban mir, i da će još nekoliko dana biti na dečijem odeljenju Kliničkog centra gde će razgovarati s timom psihologa.

"U kontaktu smo s Ministarstvom zdravlja i važno je da bude kod nas nekoliko dana da bi se uradilo sve što je neophodno i da se pomogne njoj da ovih teških deset dana bude iza nje", napomenuo je direktor KC Niš.

Monika Karimanović pronađena je danas posle 10 dana potrage od kada ju je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao "Malčanski berberin" i ranije osuđivani pedofil.

Za Jovanovićem, koji je dva puta osudivan zbog silovanja, policija i dalje traga.

 

IZVOR-TANJUG

Komentari