• VIJESTI, REGION
  • 08:08
  • 30 / 12 / 2019
PATRIJARH: ČEKAMO DALJI RAZVOJ SITUACIJE U CRNOJ GORI, NADAMO SE SMIRIVANJU
  • 369
  • 0

PATRIJARH: ČEKAMO DALJI RAZVOJ SITUACIJE U CRNOJ GORI, NADAMO SE SMIRIVANJU

Patrijarh Irinej izjavio je da Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC), čiji je poglavar, čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori i nada se da će se smiriti, jer "ovo što se sada dešava nije dobro ni za Srbe u Crnoj Gori, ni za samu Crnu Goru".

"Sveti arhrijereski sinod SPC čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori, poslali smo nekoliko pisama mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Videćemo šta će se dalje dešavati", rekao je patrijarh Irinej za list Danas, povodom zbivanja u Crnoj Gori poslije usvajanja Zakon o vjeroispovijesti i slobodi uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

On je rekao da do sada nije bio u prilici da o problemima SPC u Crnoj Gori razgovara sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje šta misli o najavljenom dolasku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na paljenje badnjaka na Cetinju na Badnje veče, patrijarh Irinej je odgovorio da bi to bilo "krajnje licemerno i da ne zna da li bi Đukanović sebi morao tako nešto da dozvoli".

 

IZVOR-N1

Komentari