• VIJESTI, REGION
  • 06:54
  • 06 / 01 / 2020
KOLINDA: HRVATSKA JE ODLUČILA, MILANOVIĆ ĆE BITI PREDSJEDNIK
  • 700
  • 0

KOLINDA: HRVATSKA JE ODLUČILA, MILANOVIĆ ĆE BITI PREDSJEDNIK

Dosadašnja predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović je poražena u drugom krugu izbora u ovoj državi, a njeno mjesto zauzeo je Zoran Milanović

Ona je osvojila 925.764 glasova nakon 99,54 posto obrađenih biračkih mjesta. Zoran Milanović je osvojio 1.031.204 glasa.

Nakon izbornih rezultata, ona se obratila javnosti.

Kolinda je izašla na pjesmu Doris Dragović "Dajem ti srce zemljo moja", javlja Index.hr.

"Drage Hrvatice i Hrvati, hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima koji su izašli, pokazali da im je stalo do Hrvatske. Hvala vam", rekla je, a njen govor nakratko je prekinut pljeskom.

Prvo je zahvalila porodici, suprugu, djeci, mami i tati.

"Hvala na svoj strpljivosti, potpori i ljubavi ovih godina", rekla je, a dok je govorila glas joj je zadrhtao.

Zahvalila je i HDZ-u te ostalim strankama koje su je podržale.

"Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvuči je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik", rekla je Kolinda.

Čestitala je Milanoviću.

"Čestitam mu. Ja ni riječ neću reći protiv sljedbenika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost", rekla je Kolinda.

"Stavljala sam naglasak na naše vrijednosti, Domovinski rat, branitelje i njihove obitelji. Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ovo je država krvlju stvorena, ljubavlju nošena i neka tako i ostane. A vama dragi hrvatski narode, poruka koju moramo izvuči je da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo to pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima, onima koji gledaju svoje interese, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se dijelite. Zahvaljujem i onima koji nisu dali glas meni, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti", rekla je Kolinda.

Pozvala je na zajedništvo.

"Nekima možda zajedništvo jest otrcana riječ. Meni nije. Pozivam vas na zajedništvo. Milanoviću želim još jednom zaželjeti svaki uspjeh, to je u interesu naše djece. Ja ću biti tu, tu sam, ostajem u Hrvatskoj, nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti ako sutra odem na deset, petnaest dana odmora, nisam ga imala pet godina", rekla je Kolinda.

"Preostaje mi završiti doktorat. Gospodine Zoranu Milanoviću, svima u Hrvatskoj i diljem svijeta, želim mir i dobro. Hvala vam", rekla je Grabar-Kitarović, prenio je Index.hr

IZVOR: AGENCIJE

Komentari