• VIJESTI, ZABAVA
  • 06:45
  • 17 / 01 / 2020
OTKRIVENO KAKO ĆE HARI I MEGAN ZARAĐIVATI NOVAC
  • 371
  • 0

OTKRIVENO KAKO ĆE HARI I MEGAN ZARAĐIVATI NOVAC

Dok se svijet pita na koji način će princ Hari i Megan Markl nakon odricanja od kraljevskih finansija zarađivati za svoj život, upućeni tvrde da su njih dvoje već sklopili milionske ugovore koji će im donositi brdo novca.

Mada se kraljica Elizabeta Druga, nakon kriznog sastanka u Sandringamu sa sinom Čarlsom i unucima Vilijamom i Harijem, saglasila s odlukom vojvode i vojvotkinje od Saseksa da se povuku iz kraljevskih dužnosti i budu finansijski nezavisni, naredila je svom osoblju da se sve riješi u nerednih nekoliko dana. U izjavi nakon sastanka kraljica je Harija i Megan oslovila ličnim imenima, a ne titulom, što se tumači kao nagovještaj da će par izgubiti kraljevske titule.

"Sada je na snazi prelazni period u kome treba da se napravi sporazum o izlasku Harija i Megan iz kraljevske porodice, koji će postati presedan. Ko god da umije da tumači kraljevska saopštenja, jasno može da vidi naznaku da će Hari i Megan nakon prelaznog perioda izgubiti titule", navodi za Blic britanski hroničar Siniša Ljepojević, i dodaje:

"Kraljevska porodica mora da se zaštiti, a jedino što je Elizabeta mogla da uradi u ovom periodu jeste da ublaži posljedice. Oni su odlučili, a kraljica pokušava sada da kontroliše štetu. Iako je aminovala njihovoj odluci, ona će prvenstveno gledati da sačuva ugled i moć kraljevske porodice. Zato će novi sporazum podrazumijevati da Megan i Hari ostanu bez titula. Takođe, ne treba zaboraviti da je Hari njen unuk, a Elizabeta je ipak čovjek od krvi i mesa, a unucima se dozvoljava više nego drugima. Međutim, ona neće ugroziti monarhiju zbog želja svog unuka."

Prema navodima raznih svjetskih analitičara i istoričara, princ Hari je želio da mu baka, otac i brat dopuste da zajedno sa Megan zadrži titulu dok živi u inostranstvu, kako bi koristeći brend Saseks zaradili sopstveni novac. Međutim, kraljica je tražila garancije da poslovna imperija Saseksa neće naštetiti porodici, što se očekivalo. Postoje, na primjer, stroga uputstva o brendiranju i niko od članova kraljevske porodice ne želi da vidi ime Saseks na pakovanju marmelade.

"Megan je pokrenula čitavu medijsku mašineriju, nju su odavno kontaktirale ne samo PR agencije, već poslovni moguli. Oni su uveliko stupili u pregovore sa multimilionerskim mašinerijama, kao što su konfekcije, hrana i drugi komercijalni predmeti. Međutim, sigurno neće moći da koriste ime Saseks, jer će to biti u kraljičinom sporazumu", navodi Siniša, i objašnjava kako će bračni par zarađivati za život:

"Megan je angažovala mašineriju koja će im donijeti novac, pa će samim tim ona postati brend za sebe. Takođe, Harijev otac, princ Čarls je obećao da će im novčano pomoći iz svog ličnog fonda, ali je naravno nagovijestio da nema neograničene resurse. Zasad su Hari i njegova draga na dobrom statusu, ali je pitanje kakve će posljedice na dugogročnom planu imati njihova želja da budu finansijski nezavisni."

Kraljica u ovom prelaznom periodu gleda da zaštiti ugled i ime kraljevske porodice, što je još jedan od razloga zašto sa novim sporazumom Megan i Hari neće nositi ime Saseks.

"Ovdje je riječ o pravom poslovnom projektu, zato će Elizabeta u ovom periodu naći način da zaštiti monarhiju i utvrdi način na koji oni neće kaljati titulu. Taj sporazum sadržaće i određena pravila oko intervjua jer je Megan već potpisala milionske ugovore sa TV emiterima, gdje se očekuje da će iznijeti prljav veš iz kraljevske porodice. Logično, njeno visočanstvo gleda da to spriječi na sve načine", objašnjava analitičar, i ističe:

"Prividno gledano, odricanje od kraljevskih dužnosti i finansijska nezavisnost bila je zajednička ideja Harija i Megan, ali su vojvotkinju zapravo dobro izmanipulisali stari moćni protivnici monarhije. Isti slučaj je bio i sa princezom Dajanom. Koje će biti posljedice ovog presedana rano je reći, ali je otvorena mogućnost da bude ranjena monarhija."

Sutra se očekuje sastavljanje ugovora

Kraljica je zadala zadatak svom osoblju da do sutra pronađe rješenja za preostale posljedice odricanja princa Harija i Megan od kraljevskih dužnosti. Sem titula i finansija Saseksa, veliki problem predstavlja obezbjeđenje, koje iznosi čak milion funti godišnje, a koje Megan i Hari neće moći sebi da priušte nakon ove odluke. Elizabeta očekuje da se konkretni prijedlozi nađu na njenom stolu do sutra, koji će se kasnije naći u finalnom sporazumu.

 

IZVOR-NEZAVISNE 

Komentari