• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:55
  • 22 / 01 / 2020
SLUČAJ ŠOKIRAO I ISTRAŽIOCE: LJEKAR DARKO GOLIĆ DUŽI PERIOD SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO PACIJENTA U KOMI!?
  • 928
  • 0

SLUČAJ ŠOKIRAO I ISTRAŽIOCE: LJEKAR DARKO GOLIĆ DUŽI PERIOD SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO PACIJENTA U KOMI!?

Nakon skandaloznog hapšenja u Banjaluci anesteziolog dr Darko Golić se brani ćutanjem

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Darku Goliću, načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC RS, zbog sumnje da je obljubio pacijenta u komi!

 

To je potvrdio njegov branilac, advokat Jevto Janković, navodeći da će o pritvoru odlučivati Osnovni sud u Banjaluci. Golić se tereti za krivično delo obljube nad nemoćnim licem, odnosno 36-godišnjim pacijentom, inače ocem dvoje dece.

Janković kaže da se u znak protesta i stanja šoka, u kojem se našao zbog hapšenja, Golić brani ćutanjem.

- Istražnim organima je rekao: "Uradite sve što treba. Ja sam spasao čoveka po svojoj etici, a to zašta me sumnjičite nisam uradio". Uzdamo se u materijalne dokaze - rekao je Janković.

On tvrdi da će svi biti šokirani kada se sazna šta je istina. Na pitanje ko bi Goliću želeo da smesti tako nešto, Janković je kratko rekao: "Videćete!". Pojasnio je da se radi o stručnom lekaru sa 35 godina staža, koji nije član vladajućih stranaka.

- Očekivao je zahvalnost jer je spasao život mladom čoveku. Nakon 52 dana kome, Golić je tom čoveku spasao život. Ja se, kao čovek, pa tek onda kao advokat, užasavam doktora koji su zahvaljujući stranci postali "stručni i pametni" - rekao je Janković, aludirajući na svedoke koji terete Golića.

Brat osumnjičenog, Dragomir Golić, samo je kratko rekao:

- Pravda je spora, ali dostižna!

Radi zaštite žrtve, ali i istrage, u tužilaštvu i policiji ne žele da otkrivaju konkretne radnje koje se Goliću stavljaju na teret. U javnosti se prepredaju razne priče o pipkanju, ljubljenju i obljubi pacijenta, a šta je od svega tačno pokazaće istraga.

Dobro upućeni izvori "Novosti" otkrivaju da je protiv Golića jedan radnik klinike nedavno podneo prijavu za seksualno uznemiravanje, što je bila polazna tačka za istragu. U UKC RS od tada su Golića držali na oku, a hapšenje je usledilo nakon što je više radnika klinike posvedočilo da je obljubio pacijenta u komi.

- Postoji više svedoka, koji su tokom saslušanja izjavili da je Golić obljubio pacijenta u komi. Postoje i sumnje da je nešto slično radio duži niz godina, nad više pacijenata. Međutim, o tome se ćutalo i to je bila "javna tajna" na klinici, sve dosad kada su otkriveni dokazi - pojasnio je izvor blizak istrazi.

KOLEGE U ŠOKU

HAPŠENjE dr Darka Golića šokiralo je celokupnu javnost, a posebno njegove kolege, koji tvrde da se radi o vrhunskom stručnjaku koji je spasao veliki broj života. Teško im je da poveruju u ono što mu se stavlja na teret. Slično mišljenje vlada i među studentima Medicinskog fakulteta u Banjaluci, gde je radio kao vanredni profesor.

 

ZVOR-VEČERNJE NOVOSTI

I

Komentari