• VIJESTI, SPORT
  • 06:50
  • 23 / 01 / 2020
SRBIJA POSLE PETERACA ELIMINSANA SA EVROPSKOG PRVENSTVA
  • 513
  • 0

SRBIJA POSLE PETERACA ELIMINSANA SA EVROPSKOG PRVENSTVA

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Španije posle peteraca sa 6:7 (2:1, 1:4, 2:1, 1:0, 3:4) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izabranici Dejana Savića neće biti u prilici da brane zlato osvojeno na prošlom kontinentalnom šampionatu.

Utakmica u Budimpešti bila je tvrda, bez mnogo golova, "Delfini" su bili u zaostatku, ali su na kraju uspeli da izjednače, tako da su pobednika i putnika u polufinale morali da odluče peterci.

Njih su za nijansu bolje izvodili igrači "crvene furije" – Prlainović i Mandić su promašili, dok je sa druge strane neprecizan bio samo Munaris.

Na startu meča viđena je velika borba, a prvi pogodak je postignut tek u 4. minutu, kada je Dušan Mandić savladao golmana Pinjedu, uz malu pomoć španskog centra, koga je lopta zakačila na putu do gola.

Isti igrač je pogodio i za +2 "Delfina", ujedno i najveće vođstvo Srbije na meču.

Španija u završnici prvog kvartala smanjuje rezultrat, a precizan je bio Granados Ortega.

Drugu četvrtinu dobro su započele obe selekcije, sa po jednim pogotkom, da bi zatim usledila velika serija "crvene furije".

Perone Roča i Sanauha su postigli golove za visokih +2 u jednoj ovakvoj utakmici i sa rezultatom 3:5 se otišlo na odmor.

Stegnuto je počelo i drugo poluvreme, ali je Jakšić najavio povratak Srbije u duel.

Felipe Perone je novim golom odbio nalet Delfina, ali samo za kratko, pošto su Ćuk i Mandić vratili utakmicu u egal.

U poslednjih pet minuta utakmice golova nije bilo, viđeni su loše organizovani napadi, tako da su peterci morali da odluče pobednika.

Španci su svoje nišanske sprave namestili bolje. Kod nas neprecizni su bili Prlainović i Mandić, dok je kod crvene furije to bio samo Munaris.

U polufinalu Španija će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Hrvatska i Grčka, a taj meč je na programu od 20.30.

IZVRO: B92

Komentari