• VIJESTI, REGION
  • 07:12
  • 23 / 01 / 2020
VUČIĆ SA ĐUKANOVIĆEM O POLOŽAJU SRBA I O PUTU KA EU
  • 496
  • 0

VUČIĆ SA ĐUKANOVIĆEM O POLOŽAJU SRBA I O PUTU KA EU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Jerusalimu sa predsjednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o vjerskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsjednik je sa Ðukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi vjeroispovesti.

On je prenio da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", rekao je Vučić.

Vučić je sa Ðukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsjednik Iraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obilježavanja 75. godišnjice oslobođejnja koncentracionog logora Aušvic.

IZVOR: TANJUG

Komentari