• VIJESTI, SVIJET, SPORT
  • 07:34
  • 27 / 01 / 2020
KOLIKO JE ŽIVIO ZA KOŠARKU KOBI BRAJANT JE OBJASNIO U EMOTIVNOM FILMU ZA KOJI JE DOBIO OSKARA
  • 488
  • 0

KOLIKO JE ŽIVIO ZA KOŠARKU KOBI BRAJANT JE OBJASNIO U EMOTIVNOM FILMU ZA KOJI JE DOBIO OSKARA

Svijet je potresla vijest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji. Njegovi saigrači, prijatelji, i obožavaoci su u šoku i ne mogu da vjeruju da je svijet ostao bez Kobija.

Šta je za njega značila košarka maestralno je objasnio u kratkom animiranom filmu “Draga košarko” za koji je prije dvije godine dobio nagradu Američke filmske akademije - Oskar. U tom filmu on je iznio detalje iz svoje bogate košarkaške karijere.

Brajant, koji je inače petostruki osvajač NBA prstena, prvi je košarkaš koji je osvojio Oskara.

“Od kada pamtim, savijao sam očeve čarape praveći od njih loptu i ubacivao sam u koš. Zaljubio sam se u tebe”, govori on na početku filma u kojem se obraća njoj, odnosno igri koju je obožavao da igra - košarci.

“Ta ljubav je toliko duboka, cio sam se dao”, nastavlja Brajant.

On je u ovom kratkom animiranom filmu otkrio da se u košarku zaljubio sa svega šest godina, da joj je dao srce i da je od nje dobio mnogo toga. Takođe je otkrio da se osjećao živ dok je igrao.

U filmu se sjajni Kobi oprostio od igračke karijere:

“Sada je stvarno vrijeme da se oprostim od tebe”, rekao je Kobi.

Film je baziran na njegovom čuvenom pismu kojim je najavio da završava profesionalnu karijeru, a koje predstavlja omaž sportu kojim se bavio, a Brajant je i producent.

Svi mi koji smo odrastali devedesetih godina dobro znamo ko je i kakav igrač bio Kobi Brajant. 

 

IZVOR-B92

Komentari