• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:34
  • 04 / 02 / 2020
IVANIĆ: DODIK JE STAVIO POTPIS, UKNJIŽIĆE VOJNU IMOVINU U RS
  • 505
  • 0

IVANIĆ: DODIK JE STAVIO POTPIS, UKNJIŽIĆE VOJNU IMOVINU U RS

Nemoguće je da član Predsjedništva Milorad Dodik ospori knjiženje vojne imovine, jer ako to uradi biće protiv svog potpisa kaže bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Ivanić u izjavi za N1 dodaje da do knjiženja možda neće doći u najkraćem roku, no da je to nakon potpisanog Programa reformi neminovnost.

"Vjerovatno nije za očekivati u najkraćem roku neke prve korake, ali nakon nekog perioda pauze očekujem da će se knjiženje imovine događati i u Republici Srpskoj. Sve to pokazuje da je sve što je ranije Dodik pričao bila velika prevara biračkog tijela", kazao je Ivanić u razgovoru za N1, dodajući da misli da će Dodik teško naći opravdanje zbog koga neće sprovesti uknjižbu.

"Ili će istinski ponovo zaratiti sa NATO-om. Međutim iz onoga što sam vidio, ja očekujem da će to biti realnosti i u RS", kaže Ivanić.

Sagovornik N1 pojašnjava da u Programu reformi koji je potpisan jasno piše da će se nastaviti knjiženje vojne imovine u BiH.

"Nigdje, ni u jednoj rečenici ne stoji nikakvo ograničenje", kaže bivši član Predsjedništva.

Ivanić je prokomentarisao i izjavu SNSD-ove poslanice u PS BiH Snježane Novaković-Bursać, koja je u programu N1 izjavila da se Programom reformi dogovoreno knjiženje vojne imovine odnosi na imovinu čije je knjiženje već započelo, dok se neće otvarati novi predmeti knjiženja.

"Program reformi je jasan, u Programu stoji da će se nastaviti knjiženje vojne imovine, ne priča se ni o onome što je otpočelo, ni o onome što nije, nego se govori da će se nastaviti knjiženje. Jasno je da se to odnosi na svu vojnu imovinu", zaključio je Ivanić.

 

IZVOR-N1

Komentari