• VIJESTI, SPORT
  • 10:21
  • 10 / 02 / 2020
PARTIZAN "SLOMIO" BUDUĆNOST ZA PRVO MJESTO ABA LIGE
  • 460
  • 0

PARTIZAN "SLOMIO" BUDUĆNOST ZA PRVO MJESTO ABA LIGE

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost rezultatom 87:82 u utakmici 19. kola regionalne ABA lige.

Utakmica je kako to obično i biva u slučaju Partizana ove sezone, počela nekako mirnije i bez previše poena, da bismo potom videli rafalnu paljbu i nekoliko trojki na obe strane za 8:8.

Budućnost potom pravi novu seriju, a prekida je Rade Zagorac trojkom sa 45 stepeni za 19:21, pa su gostujući igrači prvu četvrtinu okončali sa 4 poena prednosti.

Oni su nastavili u istom ritmu i za svega četiri minuta stigli do dvocifrene prednosti, kada su Šehović i Ivanović pogodili neke šuteve van linije 6.75.

Prvo je Kori Volden imao 2+1 situaciju, da bi Markus Pejdž pogodio svoju treću trojku kojom se Partizan poptuno vratio u život, a "Arena" zapalila.

Podigli su crno-beli i nivo igre u odbrani, pa je stigla nova rampa Vila Mozlija koji je vrlo atraktivno "smečovao" Džastina Kobsa, ali je Budućnost ponovo zaigrala bolje i posle poena upravo Kobsa stigla do 41:36.

Verovali ili ne, ali je Partizan u poslednja 4 minuta prvog poluvremena imao seriju 21:7 i na "veliki odmor" otišao sa prednošću od 2 poena, 47:45, iako je u jednom momentu zaostajao sa 38:26.

Sjajna je bila treća deonica u kojoj je bilo samo osam ličnih grešaka, po četiri na obe strane, a Partizan je uspeo da deonicu dobije sa 2 poena.

Džastin Kobs je sjajnom rampom otvorio drugo poluvreme, da bi potom Šehović i Veličković razmenili trojke, a uskoro istu stvar su uradili Nikolić i Pejdž, i to Nikolić uz zvuk sirene, a Pejdž sa nekih 9 metara.

Budućnost je ponovo povela, ali je Partizan odličnom odbranom i preciznim šutem uspeo ponovo da dođe do prednosti i da sa 68:64 uđe u poslednji desetominutni period.

Markus Pejdž je ukrao loptu i u kontri lako poentirao odmah na startu poslednjeg desetominutnog perioda, na šta se nadovezao Suad Šehović prvo nesrpotskim faulom, a onda i svojom sedmom trojkom.

Konstantno se Budućnost primicala, najčešće trojkama, a Partizan je uspevao da se nekim mini serijama vrati u vođstvo i uz rekordnu posetu u Areni održava prednost i drži goste na bezbednoj distanci.

Krenuo je na šut Džastin Kobs, izleteo je Volden na njega i izblokirao ga, a Partizan je imao novi napad koji nije iskoristio, da bi Rade Zagorac napravio 4. faul nad Šonom Kilpatrikom, koji je sa linije penala bio polovičan.

Ponovo su Volden i Mozli zapalili Arenu ali up zakucavanjem i tada je bilo prilično jasno da je Partizan pobedio Budućnost sa 87:82 i da su trenutno prvoplasirana ekipa regionalne ABA lige sa skorom 15 pobeda i 4 poraza.

Sa 20 poena je najefikasniji bio Markus Pejdž, a ispratili su ga sjajni Ognjen Jaramaz sa poenom manje uz 5 skokova i 3 asistencije, dok su Veličković i Volden imali po 12.

Na drugoj strani, 21 poen imao je Šehović, Nikolić 18, Kobs 13, a Martin 10 postignutih poena.

 

IZVOR-B92

Komentari