• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 05:25
  • 05 / 09 / 2019
PARADU PONOSA U SARAJEVU ĆE OSIGURAVATI I SNAJPERISTI
  • 521
  • 0

PARADU PONOSA U SARAJEVU ĆE OSIGURAVATI I SNAJPERISTI

 Antisnajperska jedinica MUP-a Kantona Sarajevo biće angažovana na paradi ponosa koja će biti održana u nedjelju 8. septembra.

Snajperisti će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja, kako bi i na taj način pružili maksimalnu sigurnost učesnicima parade kojih će prema posljednjim informacijama biti više od pet stotina, piše Klix.ba.

Poznato je i da će biti angažovano 1.100 policajaca iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kao i pripadnici Federalne uprave policije te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Organizatori su ispunili zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo o angažovanju privatne zaštitarske agencije, pa će učesnike povorke dodatno osiguravati i 150 zaštitara, kao i betonske prepreke koje će biti postavljene u sporednim ulicama.

Sarajevski portal ističe i da će u povorci učestvovati veliki broj osoba iz političkog i javnog života, a posebne mjere sigurnosti zasigurno će biti poduzete na bezbjednosti stranih dužnosnika u našoj zemlji koji su potvrdili svoj dolazak pred Vječnu vatru predstojeće nedjelje.

Prva Bh. parada ponosa će sa sigurnosnog aspekta, s obzirom na sve navedeno, biti jedan od najkompleksnijih događaja koji je organizovan u posljednjih nekoliko godina u glavnom gradu BiH.

IZVOR-NEZAVISNE 

Komentari