• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:37
  • 18 / 02 / 2020
DODIK: GOODBYE BiH, WELCOME RS-EXIT
  • 510
  • 0

DODIK: GOODBYE BiH, WELCOME RS-EXIT

Lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik svoje  obraćanje u NSRS počeo je riječima: "Goodbye BiH, welcome RSexit".

"Danas smo ovdje zato što smo poniženi i prevareni u kontinuitetu...RS i narod na ovim prostorima nema šanse u BiH, mi smo kategorija koja se mrzi od strane političkog Sarajeva i Bošnjaka, kategorija koja se ne prihvata i želi uništiti", rekao je Dodik.

Poručio je da je NSRS ključno mjesto odluka i samo se tu može govoriti u ime srpskog naroda.

"Ne smijemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu prošlost, sadašnjost i budućnost", rekao je Dodik.

Kazao je i da se zahvaljuje šefu poslaničke grupe "Zajedno za BiH" Edinu Ramiću jer im je "još malo otvorio oči", najavljujući novu apelaciju u vezi sa Zakonom o stvarnim pravima, a koji bi trebalo da rješava pitanja šuma, voda i drugog.

"Smije se ovdje, kao što vidim. Ali najslađe se smije onaj ko se zadnji smije. Ali vi se sigurno nećete smijati zadnji", rekao je Dodik i poručio da je nerealno i neodgovorno uvjerenje Bošnjaka da će stranci spasiti BiH.

"Za 60 dana se vidimo i vjerujem da ću biti uvjereniji i da ću biti bliže onome što sam na početku rekao - Goodbye BiH, welcome RSexit", rekao je Dodik.

SRPSKA VIŠE NEĆE GUBITI DOSTOJANSTVO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras da se politička odgovornost koju ima odnosi na srpski narod i Republiku Srpsku koja više nije spremna da gubi dostojanstvo, imovinu, niti bilo šta drugo.

"Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao `RSegzit`, ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritIkuju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformisan u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar Srpske i našeg naroda", rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o informaciji u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH, koja se održava na prijedlog predsjednika Srpske.

On je istakao da bi u svemu ovome Bošnjaci trebalo da imaju najveću odgovornost, ali oni veoma prepotentno nastupaju jer mogu putem kvaziinstrumenata nametnuti rješenja i upisati novi politički sistem.

"Srpska zemlja je ovo i grunt i nije probLem da je dijelimo sa bilo kim. Sve što je privatno u Srpskoj ostaje tako i Republika garantuje pravo na imovinu, kao što želi da sačuva svoju imovinu. Bošnjačka politička elita je prepotentna i čini mi se prepadnuta ovim što danas radimo i veliku nadu ulažu u one koji žele razbiti srpsko jedinstvo", rekao je Dodik i podsjetio da je učestvovao u formiranju Srpske i njene vojske.

Prema njegovim riječima, srpski narod i Republika Srpska ne smiju prihvatiti legalizovanje odluka visokih predstavnika.

"Vjerujem u naše jedinstvo, što je neophodno. Ne predlažem nikave ludačke stvari, nego one koje su realne, a može se vidjeti kako danas rade Škotska, Katalonija...", kaže Dodik.

On je naglasio da je najveći interes Srpske da bude iskazano jedinstvo u Narodnoj skupštini i da u četvrtak, 20. februara u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima Repbulike Srpske u zajedničkim institucijama bude dogovoreno kako će se djelovati.

"Ovdje je potrebno povući ručnu i dobra je stvar što su i politički predstavnici hrvatskog naroda prihvatili da budu dio podrške za odlazak stranih sudija. To je kvalitet koji možemo da iskoristimo, ne da bi bili protiv trećeg, nego da se manifestuje da dva konstitutivna naroda imaju primjedbe", rekao je Dodik, prije polučasovne skupštinske pauze na zahtjev SDS-a, i ponovio da nema članstva BiH u NATO.

On je još jednom poslanike pozvao da budu jedinstveni.

 

IZVOR-MONDO 

 

Komentari