• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 07:06
  • 20 / 02 / 2020
DODIK POZVAO SVE SRBE NA FUNKCIJAMA U INSTITUCIJAMA BIH DA IM "PODIJELI" INSTRUKCIJE
  • 470
  • 0

DODIK POZVAO SVE SRBE NA FUNKCIJAMA U INSTITUCIJAMA BIH DA IM "PODIJELI" INSTRUKCIJE

Danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu sastat će se predstavnici Srba koji participiraju u institucijama Bosne i Hercegovine.

U Administrativni centar Vlade Republike Srpske pozvani su svi oni koji se nalaze na pozicijama s kojih vrše bilo kakvo odlučivanje u državnim institucijama te predsjednici parlamentarnih stranaka u RS-u.

Očekuje se dolazak predsjednice RS-a Željke Cvijanović, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i drugih.

Kako Klix.ba saznaje, poziv je uputio lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon jučerašnjeg sastanka koji je imao u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu s američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu Dodik bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao "podijeliti" instrukcije za daljnje djelovanje u skladu s novonastalom političkom krizom u zemlji.

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom na to da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.

"Imali smo konstruktivan sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena prijetnja, to je već neka druga priča", rekao je Dodik.

Ranije je medijima poručio da je spreman na sve akcije koje policija i pravosudne institucije poduzmu lično protiv njega, ali da neće dozvoliti napade na RS. Jasno je da Dodik ovim riječima sada na određen način pokušava skrenuti pažnju sa svojih protupravnih i antiustavnih poteza te producirati navodnu ugroženost cijelog entiteta i šire političke svite.

 

IZVOR-KLIX.BA

Komentari