• VIJESTI, REGION
  • 12:48
  • 21 / 02 / 2020
POPUSTI ZA LJETOVANJE I DO 60 ODSTO: POČINJE SAJAM TURIZMA U BEOGRADU
  • 467
  • 0

POPUSTI ZA LJETOVANJE I DO 60 ODSTO: POČINJE SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Više od 900 izlagača, a u isto vreme se održavaju još tri zanimljiva sajma.

Aranžmani sa popustom i do 60 odsto, kompletna turistička ponuda Srbije na jednom mestu, promocija novih manifestacija i hotela, i još mnogo toga mogu da vide i dožive posetioci najvećeg turističkog sajma na Balkanu, koji počinje pod kupolama Beogradskog sajma.

Više od 900 izlagača u svim halama Beogradskog sajma ponudiće najbolje što imaju, a pored turističkih agencija, banja, hotela, turističkih organizacija, fakulteta iz oblasti usluga, u isto vreme se održavaju još tri zanimljiva sajma: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju".

Prvi put se u Srbiji predstavljaju Sri Lanka, Slovačka i Kenija, ali i ruska Republika Burjatija u Sibiru u kojem se nalazi grad Kjaht, koji je u 18. veku osnovao Srbin - Sava Lukić Raguzinski, bliski saradnik Petra Velikog.

Pod sloganom "Put pod noge" sajam traje do 23. februara i na njemu će se predstaviti najbolji u svetu turizma jugoistočne Evrope. Beogradski sajam je najveća, najprestižnija i najuglednija turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi.

- Srbiju je prošle godine posetilo više od tri i po miliona turista i ostvareno je više od 10 miliona noćenja. Beogradski sajam turizma je jedan od najvećih turističkih događaja u ovom delu Evrope - kaže Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ipak, posetioce sajma najviše zanimaju popusti koje su turističke agencije pripremile u naredna četiri dana. Aranžmani mogu da se nađu od "nula evra" u apartmanu, koji podrazumevaju besplatan smeštaj i turista treba da plati samo prevoz do grčkog letovališta. Agencije nude razne popuste, a kreću se i do 60 odsto. Procentualno, najveći popust se dobija za najskuplje hotele u Turskoj koji su ove godine skuplji nego lane. Dodatno će letovanje u Turskoj poskupeti i zbog taksa za smeštaj u hotelima, koje od 1. aprila uvodi tursko ministarstvo turizma, a koje iznose 25 evra po osobi za smeštaj u hotelu sa pet zvezdica. Ipak, interesovanje za odmor u Turskoj veće je za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Grčka je tradicionalno najpovoljnija, a trećina aranžmana je prodata još u ranom bukingu koji je u turističkim agencijama Srbije počeo od novembra prošle godine. Ipak, najzanimljiviji će biti avionski aranžmani za grčka ostrva koji će, praktično, premijerno biti ponuđeni na sajmu, a u sve cene su uračunate aerodromske takse. Tako će, recimo, na sajmu moći da se uplati paket-aranžman za Krf za 199 evra, a u cenu su uračunati povratna avionska karta, aerodromske takse, transfer i deset noćenja sa doručkom u hotelu. Takođe, za 360 evra može da se uplati desetodnevni odmor na Rodosu, u letovalištu Faliraki, a u cenu su uključeni avionski prevoz i noćenje sa doručkom.

Paket-aranžmani za sever Grčke, autobski prevoz i iznajmljivanje apartmana, koštaju od 49 evra. Sve najbolje i najnovije u srpskom turizmu biće predstavljeno na sajmu. To znači da će se predstaviti manifestacije, kojih se u Srbiji godišnje održi oko 4.000, ali i novi hoteli koji se u našoj zemlji otvaraju na nedelju dana.

 

Izvor: NOVOSTI

Komentari