• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:22
  • 26 / 02 / 2020
ZBOG USKRAĆENOG BUDžETA ZA POZORIŠTE, V.D. PREDSJEDNIKA UO GP „SEMBERIJA“ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU
  • 319
  • 0

ZBOG USKRAĆENOG BUDžETA ZA POZORIŠTE, V.D. PREDSJEDNIKA UO GP „SEMBERIJA“ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU

Mladen Stojanović v.d. predsjednika UO gradskog pozorišta „Semberija“ podnio je neopozivu ostavku na pomenutu funkciju. Odluku je obrazložio činjenicom da novoosnovana kulturna ustanova nije dobila kompletan iznos novčanih sredstava od strane gradske uprave za 2019. godinu. Tekst ostavke prenosimo u cjelosti.

Obavještavam Vas da podnosim ostavku na funkciju v.d.predsjednika UO gradskog pozorišta „Semberija“.Razlog je činjenicada je pomenuta ustanova za 2019.godinu ostala uskraćena za obećana i gradskim budžetom predviđena finansijska sredstva u iznosu od 18.000 KM,što je više od jedne trećine.Uspješno vođenje pozorišta je uslovljeno pravovremenim servisiranjem realnih obaveza od strane njegovog osnivača.Stoga tvrdim da je nemoguće da nesmetano funkcioniše i obavlja radnje iz domena svoje djelatnosti sa 32.000 KM ma godišnjem nivou.Uprkos svemu,gradsko pozorište „Semberija“je zahvaljujući maksimalnoj posvećenosti zaposlenih nedavno iznjedrilo izvanrednu predstavu na ponos Bijeljine,dokazujući da raspolažemo umjetničkim kapacitetom koji je u prošlosti nepravedno zapostavljen.

Zahvaljujem na ukazanoj prilici da budem mali dio nečega po čemu će naš grad u budućnosti,siguran sam, postati prepoznatljiv.

 

Izvor: RTV Slobomir

Komentari