• VIJESTI, BIJELJINA
  • 08:10
  • 28 / 02 / 2020
HOĆE LI MIĆIĆ IMATI PODRŠKU, ČAK IAKO OSTANE U SDS-u ?
  • 348
  • 0

HOĆE LI MIĆIĆ IMATI PODRŠKU, ČAK IAKO OSTANE U SDS-u ?

Razgovaram sa svima kojima je u cilju razvoj Semberije, jer naši projekti moraju biti nastavljeni. Srpska demokratska stranka je naš jedini politički izbor.

Poručio je ovo gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, nakon što je lider SNSD Milorad Dodik rekao da će on biti njihov kandidat i da je to "već završeno". Mićić nije odgovarao na naše pozive, pa smo ostali bez konkretnog odgovora, ali je na svom Fejsbuk profilu objavio ovu kratku poruku kojom ne demantuje, ali ni ne potvrđuje Dodikove tvrdnje da je sve između njih dogovoreno.

Više nismo mogli saznati ni od ostalih članova SDS, jer nam, osim Mićića, na pozive nisu odgovarali ni lider SDS Mirko Šarović, niti narodi poslanik SDS iz Bijeljine Tomica Stojanović.

Što se tiče funkcionera SDS, na telefon nam se javio jedino predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, te kratko rekao da organi stranke nisu još raspravljali o kandidaturama za gradonačelnike i načelnike.

Od kada se Mićić s delegacijom SNSD sastao u hotelu u Laktašima spekulacije o saradnji ne prestaju. Misterija oko Miće Mićića, koji već danima demantuje saradnju s Dodikom, dok lider SNSD već drugu put javno govori da postoji saradnja s gradonačelnikom Bijeljiine, biće riješena tek poslije izbora, smatraju stručnjaci.

- Samo komentarisanje vezano za novu političku korupciju građanima stvara ojsećaj uznemirenosti. U svakom slučaju, očekuje nas izuzetno turbulentna i prljava politička godina, a situacija će se, u mjesecima koji slijede, sasvim sigurno usložnjavati - rekao je Kuzmanović.

Uvjeren je da bi Mićić, ukoliko bi se odlučio za promjenu stranačkog dresa, sasvim sigurno izgubio podršku najvećeg dijela opoziciono nastrojenih birača, kao i eventualno neopredijeljenih, ali će nesumnjivo zadržati glasove njemu bliske stranačke mašinerije, koja bi se vodila ličnim interesima.

Podsjećamo, Milorad Dodik je na Posebnoj sjednici NSRS izjavio je da opozicije više nema u Doboju, a potom je govorio o političkim kombinacijama u Bijeljini.

- Još sada kada Mićo pređe kod nas i bude naš kandidat za gradonačelnika... Samo da vas obavijestim da je to gotovo. Napadamo Bijeljinu! Sada će vjerovatno Mirko Šarović izbaciti Mićića iz SDS - rekao je Dodik na sjednici Narodne skupštine RS.

Upitna podrška

Dok iz SDS još nema zvaničnih informacija o Mićićevoj sudbini, ostaje veliko pitanje koliku će Mićić imati podršku birača opozicije čak i ako odluči da ostane u SDS, i to upravo zbog crva sumnje koji je Milorad Dodik ubacio govoreći da je „sve u Bijeljini završeno".

 

Izvor: Srpskainfo.com

Komentari