• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 18:08
  • 03 / 03 / 2020
PREDSJEDNIŠTVO ODBACILO MIĆIĆEV SPORAZUM SA SNSD-om
  • 515
  • 0

PREDSJEDNIŠTVO ODBACILO MIĆIĆEV SPORAZUM SA SNSD-om

Predsjedništvo SDS-a je na danas održanoj sjednici odbacilo je koalicioni sporazum SNSD-a s Gradskim odborom SDS-a u Bijeljini kao potpuno neprihvatljiv, rekao je Mirko Šarović, predsjednik stranke.

Šarović je rekao da bilo kakva saradnja s strankom koju predvodi Milorad Dodik ne dolazi u obzir. Za Dodika je rekao da je izvrgao ruglu proces dogovaranja koalicije na način da je isključio mogućnost bilo kakve saradnje ne samo u Bijeljini, već i u svim drugim lokalnim zajednicama, osim u Srebrenici.

"Za nas je ova priča završena i poslije ovoga o tome više neće biti nikakvog razgovora. Svi su dužni da se pridržavaju ovakvog stava", rekao je Šarović i dodao da je Predsjedništvo ovu odluku donijelo sa samo jednim glasom protiv. 

Na pitanje ko je kandidat SDS-a za gradonačelnika na lokalnim izborima u Bijeljini, Šarović je rekao da je to i dalje Mićić, koji nije htio da se obrati novinarima ispred centrale SDS-a u Banjaluci, pravdajući to dogovorom da se novinarima obrati samo predsjednik stranke.

Podsjećanja radi Mićo Mićić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a potpisao je sporazum s SNSD-om po kojem bi nakon zajedničkog nastupa SNSD-a i SDS-a pola mandata gradonačelnik Bijeljine bio Mićić, a drugu polovinu njegov zamjenik koji bi bio iz SNSD-a.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari