• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 05:26
  • 06 / 09 / 2019
SRPSKA VEĆ IMA PRAVOSNAŽNU PRESUDU, FBiH TREBA DA ISPLATI JOŠ 24 MILIONA
  • 527
  • 0

SRPSKA VEĆ IMA PRAVOSNAŽNU PRESUDU, FBiH TREBA DA ISPLATI JOŠ 24 MILIONA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će u drugoj polovini septembra Federacija BiH /FBiH/ isplatiti Srpskoj 24 miliona KM koliko joj duguje na ime raspodjele prihoda od indirektnih poreza.
"Želim da naglasim zbog naših građana činjenicu da Srpska ima već jednu presudu od 28 miliona KM koja je postala izvršna na osnovu koje FBiH mora da isplati taj novac. Ali, eto u BiH se drznuo jedan sudija koji je na nezakonit način rekao stopiraćemo ovo izvršenje do septembra. Septembar je došao, a mi smo od 28 miliona KM naplatili svega četiri miliona KM", rekao je Višković novinarima u Novom Sadu.

On je rekao da je danas iz medija čuo da je Vlada FBiH prihvatili izvještaj svog ministarstva i Pravobranilaštva da krenu u kontratužbu prema Republici Srpskoj.

"Mislim da je dobro što su oni krenuli kontratužbom. To znači da u narednom periodu, kad dođe do formiranja vlade Federacije i kad ona postane legitimna i legalna, da će biti prostora da dvije vlade sjednu za sto i da se o tom pitanju razgovara, da se ono konačno riješi", naglasio je Višković.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari