• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:44
  • 06 / 03 / 2020
NASTAVA U BANJALUČKOJ ŠKOLI BIĆE NASTAVLJENA U PONEDJELJAK
  • 473
  • 0

NASTAVA U BANJALUČKOJ ŠKOLI BIĆE NASTAVLJENA U PONEDJELJAK

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da bi u ponedjeljak, 9. marta, mogla biti nastavljena redovna nastava u školi “Branko Ćopić” u Banjaluci, koju pohađa dječak koji je pozitivan na virus korona, ukoliko ne dođe do nekih novih informacija.

Trivićeva je podsjetila da su rezultati testiranja učenika osmog razreda i nastavnika predmetne nastave banjalučke Osnovne škole “Branko Ćopić”, koju pohađa dječak pozitivan na virus korona pokazali da su oni negativni na ovaj virus.

– Testovi su pokazali da su oni negativni na viru korona, ali moraju ostati 14 dana u kućnoj izolaciji – rekla je Trivićeva večeras za RTRS.

Ona je podsjetila da je ova škola danas kompletno dezinfikovana, a sutra će se to još uraditi dodatno u nekim prostorijama.

– Mislim da će u ponedjeljak ukoliko ne dođe do nekih novih informacija biti nastavljena redovna nastava u školi – istakla je Trivićeva.

Resorni ministar kaže da nema razloga za paniku i da se u svim ostalim školama u Republici Srpskoj redovno odvija nastava.

Ona je rekla da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uputilo dopis svim osnovnim i srednjim školama da postupaju u skladu sa odlukama resornog ministarstva u pogledu odvijanja nastave, prekida nastave i skraćivanja časova, te pridržavanja preventivnih higijenskih mjera redovnog pranja ruku i provjetravanja prostorija.

– Nije popularno da bilo koji rukovodilac škole samoinicijativno u skladu sa svojim procjenama donosi takve odluke – istakla je Triovićeva.

Ona je rekla da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske odmah po potvrdi korona virusa u ovoj školi postupilo po instrukcijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, obustavljajući nastavu.

U Srpskoj su identifikovana dva slučaja zaraze virusom korona, a riječ je o muškarcu srednjovječne dobi iz Banjaluke i njegovom djetetu.

 

Komentari