• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 07:05
  • 06 / 03 / 2020
ŠAROVIĆ: AKO MIĆIĆ NE PRIHVATI ODLUKU PREDSJEDNIŠTVA, BRZO ĆEMO SE RAZIĆI
  • 531
  • 0

ŠAROVIĆ: AKO MIĆIĆ NE PRIHVATI ODLUKU PREDSJEDNIŠTVA, BRZO ĆEMO SE RAZIĆI

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je logično će se brzo razići sa predsjednikom Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićom Mićićem ako ne prihvati odluku Predsjedništva SDS-a da raskine sporazum sa SNSD-om.

“Biću veoma precizan, u ovom trenutku naša osnovna briga oko stranke je SDS Bijeljina, kao cjelina, a ne bilo koji pojedinac u njoj, bio to Mićo Mićić ili bilo ko drugi”, rekao je Šarović, dodvši da upravo iz tog razloga posljednjih dana nisu donosili ishitrene radikalne mjere, uprkos snažnom prisustvu glasova da se tako djeluje.

On je naveo da SDS zna šta radi, ne oklijevaju, nego žele da u ovoj situaciji, kako kaže, dobiju najbolje.

“Posljednjom odlukom Predsjedništva stranke odbačen je prijedlog koalicionog ugovora Miće Mićića sa SNSD i stvari su time postale potpuno jasne. Ako je to za njega neprihvatljivo, a ne znam da li je to lično njegov stav, i ako ne prihvata odluku Predsjedništva SDS, logično je da ćemo se brzo razići”, rekao je Šarović za portal “Srpskainfo”.

On kaže da je njegova “procjena da su projekti, koji su samo načelno navedeni u prijedlogu ugovora, a što je po vlastitom priznanju radio upravo Mićić, samo paravan za stvarne namjere autora - okretanje stranačkog SDS broda ka SNSD, promjena skupštinske većine već na prvoj sjednici gradske Skupštine pa čak i pravljenje koalicije sa SNSD za naredne opšte izbore”.

“U najkraćem, to je planirana prodaja SDS-a Bijeljina SNSD-u za dvije godine i to nećemo dozvoliti”, dodao je Šarović.

 

IZVOR-GLASSRPSKE

Komentari