• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 07:16
  • 08 / 03 / 2020
TRIVIĆEVA: „MORAMO SE JOŠ BORITI“
  • 326
  • 0

TRIVIĆEVA: „MORAMO SE JOŠ BORITI“

Narodna poslanica PDP Jelena Trivić čestitala je svim ženama 8. mart, u nadi da će u budućnosti poštovanje žena, kako u politici, tako i u svim oblastima, biti veće u našem društvu.

 

– Nažalost, taj praznik se sveo na kupovanje cvijeta ili poklona, ali taj praznik nije nastao zbog toga. To je sada već postalo tradicija – rekla je Trivićeva.

 

Ona je, govoreći o položaju žena u politici, istakla da sistem kvote, po njenom mišljenju, nije dobar.

 

– Žene ne treba da budu pod svaku cijenu na nekim pozicijima, samo zato što su žene, već da se na neki širi društveni način pokuša uticati da žene imaju jednake mogućnosti kako bi iskazale svoje potencijale – smatra Trivićeva, koja je učestvovala i na osmomartovskoj debati “SI foruma” u organizaciji Srpskainfo i “EuroBlica” o položaju radnica u Republici Srpskoj.

Dodaje da žene nisu manje sposobne, već da u našem društvu nemaju jednaku startnu osnovu, te zato nisu jednako zastupljenje.

– Žene treba da budu na odgovarajućim funkcijama, ali samo ako su sposobne za to, a ne samo zato što su žene – poručila je Trivićeva, dodajući da društvo treba još puno da se bori za bolji položaj žena.

 

IZVOR-SRPSKAINFO

Komentari