• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 12:41
  • 12 / 03 / 2020
NOVE PREVENTIVNE MJERE, PREPORUKA DA DJECA NE IDU U VRTIĆE
  • 381
  • 0

NOVE PREVENTIVNE MJERE, PREPORUKA DA DJECA NE IDU U VRTIĆE

Štab za vanredne situacije grada Banjaluka donio je nove preventivne mjere s ciljem smanjivanja društvenih kontakata zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona, a preporučeno je da djeca ne idu u vrtiće.
"To ne znači da su vrtići zatvoreni, ali postoji mogućnost da to bude urađeno od ponedjeljka. Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ima obavezu da sutra utvrdi koliko djece mora biti u vrtićima, odnosno čiji roditelji nemaju drugu mogućnost", rekao je Radojičić novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka.

On je naveo da je radno vrijeme trgovina, ugostiteljskih objekata i zanatskih radnji ograničeno do 18.00 časova, dok dragstori i pekare mogu raditi do 22.00 časa.

"Nema noćnog rada, a prekida se i rad dječijih igraonica, fitnes centara, noćnih klubova, svadbenih salona, dok tržni centri i stočna pijaca neće raditi za vikend", dodao je Radojičić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da su još četiri lica zaražena virusom korona i da ih je sada ukupno osam u Srpskoj. 

 

Izvor: Agencije

Komentari