• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 12:54
  • 14 / 03 / 2020
TEGELTIJA: SVI GRAĐANI KOJI IZ INOSTRANSTVA DOLAZE U BIH IĆI ĆE U IZOLACIJU
  • 483
  • 0

TEGELTIJA: SVI GRAĐANI KOJI IZ INOSTRANSTVA DOLAZE U BIH IĆI ĆE U IZOLACIJU

Svi državljani BiH koji se vraćaju iz inostranstva od ponedjeljka, 16. marta, biće u izolaciji u trajanju od 14 dana, izjavio je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija nakon sastanka u Doboju o aktuelnoj situaciji u vezi sa pojavom virusa korona.

 

On je na konferenciji za novinare rekao da će biti formirana dva štaba koji će davati preporuke u vezi sa korona virusom.

Tegeltija je nakon sastanka u Doboju sa premijerima entiteta Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, rekao da će jedan štabi biti za zdravstveni sektor, a drugi da se smanje posljedice na privrednu aktivnost i davaće preporuke za pomoć privredi.

On je istakao da se BiH nalazi na početku borbe sa koronavirusom, te je pozvao građane na disciplinovane praćenje preventivnih mjera protiv šitrenja zaraze.

Sastanku u Doboju, osim Tegeltije, Viškovića i Novalića, prisustvovali su ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić, ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić.

Na sastanku su bili i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, direktor Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić, te gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

 

Izvor:Nezavisne

Komentari