• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 11:42
  • 15 / 03 / 2020
STIŽE SUNCE I VIŠE TEMPERATURE -PAKUJTE ZIMSKU GARDEROBU, PROLJEĆE NAM KUCA NA VRATA
  • 410
  • 0

STIŽE SUNCE I VIŠE TEMPERATURE -PAKUJTE ZIMSKU GARDEROBU, PROLJEĆE NAM KUCA NA VRATA

U naredna četiri dana u Bosni i Hercegovini, kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku.

 

Danas će prije podne u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku i jugoistoku biće slabijih padavina, dok će u višim područjima biti i snijega, a u nizinama slabe kiše.

 

Narednih dana nas očekuje sunčano vrijeme. Tako 16. marta u jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice, te slabog jugozapadnog vjetra. Jutarnja temperatura kretaće se od minu sčetiri do dva stepena, na jugu od četiri do osam, a dnevna će iznositi od 12 do 19 stepen.

 

Već u utorak, 17. marta, očekuje nas sunčano vrijeme uz porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature kretaće se od minus jedan do pet, na jugu od četiri do devet, a dnevna će iznositi 14 do 21 stepen.

Srijeda, 18. marta, u području Bosne donosi pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslijepodne, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura kretaće se od jedan do sedam, a na jugu od pet do 10, a dnevna od 15 do 21 stepen.

Pri kraju naredne sedmice, 19. marta, biće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura kretaće se od jedan do šest, na jugu od šest do 10, a dnevna od 14 do 21 stepeni, piše Klix.

 

Izvor: SRPSKA INFO

Komentari