• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 17:20
  • 15 / 03 / 2020
OD UTORKA NASTAVA ZA OSNOVCE NA TV-u!
  • 535
  • 0

OD UTORKA NASTAVA ZA OSNOVCE NA TV-u!

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će od utorka, 17. marta, početi emitovanje školskog programa za učenike osnovih škola.

Trivićeva je navela da će program instruktivne nastave podrazumijevati davanje osnovnih instrukcija i gradiva koje učenici treba da prelaze prema nastavom planu i programu koji je definisan u Republičkom pedagoškom zavodu.

"Sve se sprovodi s ciljem da bi naši učenici mogli da savladavaju gradiva iz razloga što znamo da je nastava obustavljena u Republici Srpskoj i u osnovnim i srednjim školama", rekla je Trivićeva na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je istakla da će posredstvom javnog servisa obavijestiti tačne terimne koji predmeta će biti u emitovanju, a oni koji ne uspiju da budu pored malih ekrana moći će da isprate na zvaničnoj veb-stranici RTRS-a.

"Na ovaj način pružićemo potpunu podršku našim učenicima, ali i nastavnicima koji će zajednički na najbolji način prevazići ovaj period obustave nastave u Republici Srpskoj", dodala je Trivićeva.

Ona je napomenula da će po povratku na nastavu biti obavezno utvrđivanje gradiva.

"Ovo je jedno od najboljih rješenja koja imamo a čiji je cilj prevazilaženje postojeće situacije", zaključila je Trivićeva.

Podsjećamo, nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj obustavljena je do 30. marta zbog pojave virusa koronavirusa.

 

IZVOR-MONDO

Komentari