• VIJESTI, REGION
  • 18:40
  • 15 / 03 / 2020
PATRIJARH IRINEJ: “MORAMO BITI DISCIPLINOVANI”
  • 529
  • 0

PATRIJARH IRINEJ: “MORAMO BITI DISCIPLINOVANI”

Patrijarh SPC Irinej pozvao je danas vjernike i sve građane Srbije, poslije sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da budu disciplinovani i slušaju savete stručnjaka po pitanju korona virusa i istakao da jedino tako možemo da pobijedimo to veliko iskušenje.

 

Patrijarh je rekao da korona virus hara po čitavom svijetu i da će SPC dati svoj doprinos u borbi sa tom bolesti.

– Ako se bude slušalo šta kažu stručnjaci onda će to imati svog efekta. I mi kao Crkva učinićemo sve da našem narodu predstavimo strahotu koju može ovaj virus da izazove – naveo je Irinej.

Kako je rekao, korona virus još nije dostigao svoj vrhunac, ali je na putu i da ga možemo zaustaviti samo disciplinom i slušanjem stručnjaka.

Patrijarh je pozvao crkvu i sve vjerne da budu disciplinovani i da prihvate sve što se predlaže, u svom ličnom interesu.

– Život je nešto najveće i najvažnije u našem bitisanju. Taj dar božji moramo čuvati. Mi ćemo se moliti Bogu, jer vjerujemo da molitva može mnogo da pomogne – rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC je istakao da će i u samoj Crkvi biti sprovedena disciplina, što će, uvjeren je, imati efektat i značaj.

– Ostaje da budemo disciplinovani, da slušamo šta se predlaze. To je jedini način da se odupremo ovom velikom iskušenju – rekao je patrijarh Irinej.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsjednika Republike, prije nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mjere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

 

IZVOR-AGENCIJE

Komentari