• VIJESTI, REGION
  • 07:10
  • 18 / 03 / 2020
SRBIJA UVELA POLICIJSKI ČAS: OD 20h DO 5 UJUTRU NEMA KRETANJA!
  • 494
  • 0

SRBIJA UVELA POLICIJSKI ČAS: OD 20h DO 5 UJUTRU NEMA KRETANJA!

Još jedna, do sada najrigoroznija mjera u cilju spriječavanja širenja korona virusa!

Nakon što je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić u ponedjeljak iskazala nezadovoljstvo ponašanjem građana koji i dalje šetaju i sjede po kafićima, a starijima od 65 godina najavila uvođenje novčanih kazni (150.000 dinara) ako se ne pridržavaju uputstava da ne izlaze iz kuća, vlasti u Srbiji donijele su, do sada, najošrtriju mjeru.

Od sutra u 20h do 5 ujutru zabranjeno je kretanje svim licima bilo kog starostnog doba. Niko ne smije da bude na ulici osim onih koji su na radnom zadatku i imaju obaveze u trećoj smjeni, rekao je Vučić.

On je najavio i da je od sutra u 10h u svim urbanim sredinama apsolutno zabranjen izlazak na ulicu svim licima starijim od 65 godina, dok je u seoskim sredinama i mjestima sa manje od 5000 stanovnika licima od 70 godina zabranjen izlazak.

"Ovo uvodimo kako bismo spriječili širenje zaraze", rekao je Vučić i najavio da će se organizovati da se supermarketi otvore od 4 do 7 časova ujutru za penzionere kojima će biti obezbijeđene maske i razmak kako bi mogli da kupe potrepštine za narednih sedam dana i tako niko ne ostane gladan i bez stvari koje su mu neophodne.

U Srbiji su od ponedjeljka ulicama počeli da patroliraju pripadnici vojske i policije, a prema najnovijoj odluci biće zabranjeno kretanje od 20 sati uveče do 5 časova ujutru.

IZVOR-MONDO.RS

Komentari