• VIJESTI, BIJELJINA
  • 08:21
  • 18 / 03 / 2020
JZU „SVETI VRAČEVI“: PACIJENTKINJA NEGATIVNA NA COVID 19
  • 476
  • 0

JZU „SVETI VRAČEVI“: PACIJENTKINJA NEGATIVNA NA COVID 19

Pacijentkinja koja se nalazila u izolaciji u bolnici „Sveti Vračevi“, negativna je na COVID 19 i otpustena je iz izolacije. Trenutno u izolaciji imamo tri pacijenta od kojih je jedan primljen sa gripoznom simptomatologijom, a za njih očekujemo rezultate analiza iz Instituta za javno zdravstvo RS. Pod nadzorom se nalaze 563 osobe i najveći broj njih je doputovao iz evropskih zemalja.

 -Sa zadovoljstvom ističem da je pacijentkinja, koja se iz preventivnih razloga, a slušajući apele nadležnih, javila u zdravstvenu ustanovu kako bi se izvršilo testiranje nakon povratka njenog supruga iz Slovenije, negativna na COVID 19 i otpuštena je kući. Druga dva pacijenta dobrog su zdravstvenog stanja i očekujemo rezultate i za njih. Molimo naše građane da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani, jer to je jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze“, kaže v.d. direktora JZU „Sveti Vračevi“ dr Milica Lovrić. S obzirom da je riječ o epidemiji u svijetu, zdravstveni radnici su prvi na braniku zaštite zdravlja građana, a da bi mogli pružiti potrebnu pomoć, neophodno je da i sami budu zaštićeni i zdravi. U tom cilju, od danas, 18. marta, uvedene su preventivne mjere u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Postavljeni su trijažni punktovi gdje će se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeriti tjelesna temperatura, a takođe se ispunjava anketni upitnik o prethodnom kretanju građanina“, pojasnila je dr Lovrić i istakla da će se svi potencijalni prenosioci virusa COVID 19, upućivati u kućnu izolaciju, a biće tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom.

-Ponavljam apel građanima da budu samoodgovorni i pojačaju ličnu higijenu, da se pridržavaju preporuka ljekara i drugih nadležnih ustanova i institucija, a posebno apelujem na lica starija od 65 godina. Redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljneg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom da je na snazi odluka o zabrani posjeta, možete dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13, 30 do 14, 30 časova“, rekla je dr Lovrić.

 

 

 

Komentari