• VIJESTI, SVIJET
  • 06:29
  • 19 / 03 / 2020
SADA SVI BJEŽE U VUHAN!
  • 553
  • 0

SADA SVI BJEŽE U VUHAN!

Kineski grad Vuhan, iz kog je krenula pandemija virusa korona, danas je najbezbjedniji grad na svijetu u tom pogledu - u njega hrle svi koji žele da nastave život bez zaraze - i privatna lica i velike kompanije, piše "Vol strit žurnal".
Kina se od epicentra virusa pretvara u jedno od najbezbjednijih mjesta na svijetu u koje ljudi bježe da bi našli utočište.

List navodi da, bez obzira što je život u Kini još daleko od normalnog, lokalno stanovništvo osjeća da je situacija pod kontrolom.

Kako se navodi, u Kini ponovo počinju da rade zatvorena preduzeća, a na ulice izlazi sve više ljudi.

Kompanija "Epl" je ponovo otvorila svoje prodavnice u Kini, a kineska fudbalska reprezentacija odlučila je da napusti svoju bazu u Španiji zbog širenja virusa korona i vrati se kući u Vuhan.

Kineski milijarder DŽek Ma nedavno je obećao da će u SAD poslati milion zaštitnih maski i 500.000 kompleta za testiranje na virus.

Kineska Nacionalna komisija za zaštitu zdravlja saopštava da će njen novi prioritet biti sprečavanje bolesti, odnosno virusa donesenih u Kinu iz inostranstva.

Vuhan, kao i cijela provincija Hubej, ostaju u karantinu, iako se na osnovu nedavne posjete kineskog predsjednika Si Đinpinga moglo zaključiti da kineske vlasti ne sumnjaju u skori završetak krize.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, novi centar pandemije postala je Evropa, prenosi "Sputnjik". 

Izvor:Agencije

Komentari