• VIJESTI, SPORT
  • 13:16
  • 07 / 09 / 2019
ĐORĐEVIĆ: ŠPANIJA NAJTEŽI RIVAL DO SADA
  • 605
  • 0

ĐORĐEVIĆ: ŠPANIJA NAJTEŽI RIVAL DO SADA

Srpski košarkaši igraće protiv Španije u nedelju od 14 časova i 30 minuta u utakmici druge runde Mundobasketa u Kini.

Duel selekcije Srbije i Španije smatra se derbijem kola, a pobednik ovog susreta putovaće u Šangaj na četvrtfinale, a gubitnik u Donguan. Rivali u četvrtfinalu mogu da budu Argentina ili Poljska.

Španija je fantastičan tim pun zvezda i Đorđević njihove prednosti i mane veoma dobro.

"Najvažnija i najteža utakmica do sada, oni su ekipa koja na svakom takmičenju krene slabije i dižu se tokom turnira, to već godinama rade... Imaju veliko iskustvo, velike lidere poput Ljulja i Riki Rubija, Rudi Fernandes koji ima sjajno iskustvo i Pau Ribas koji radi veliki posao sa klupe i naravno jedan Mark Gasol, braća Ernangomes uz Klavera i Španci imaju jednu sjajnu reprezentaciju", poručio je Aleksandar Đorđević.

"Igraju snažno, na ivici faula kao i uvek i na to moramo da budemo spremni i to je sigurno ono što želimo da uradimo", smatra selektor reprezentacije Srbije.

Španija je turnire počinjala slabo i uvek se izdizala kroz mečeve, a tako se ponaša i selekcija Srbije.

"Dižemo se i mi... Postoje neke utakmice koje ranijih godina smo naučili da izlaskom na zagrevanje nekim svojim autoritetom, govorom tela pokažemo zašto smo došli i na taj način utičemo na protivnika. Čekaju nas sve teže i teže utakmice i to je to", rekao je Đorđević.

Đorđević se osvrnuo na tvrdinju da ovo neće biti duel trenera sa trenerom i njihovih taktika..

"Skariolo je moj prijatelj jako ga cenim, čovek je imao vrhunske uspehe sa španskom reprezentacijom bio je i pomoćni trener u NBA timu i to je čovek koji zna da svoju reprezentaciju da dovede do vrha, a o duelima trener protiv trenera ne razmišljam nikad"

Srbija i Španija snage će odmeriti u nedelju od 14 časova i 30 minuta, a utakmicu možete pratiti putem tekstualnog prenosa i na našem sajtu.

IZVOR-B92

Komentari