• VIJESTI, SPORT
  • 09:07
  • 22 / 03 / 2020
PREMINUO LEGENDARNI PREDSJEDNIK REAL MADRIDA
  • 295
  • 0

PREMINUO LEGENDARNI PREDSJEDNIK REAL MADRIDA

 

Lorenco Sans, legendarni predsjednik Real Madrida, preminuo je u 76. godini. Ovaj fudbalski vizionar je u Madrid doveo Predraga Mijatovića, a od 1995. do 2000. godine kada je bio predsednik “kraljevići” su podigli dva trofeja Lige šampiona

 

On je nedavno bio hitno smješten u bolnicu i od utorka se nalazio na intezivnoj njezi. Njegov sin je u četvrtak saopštio da “situacija ne ohrabruje” kada je utvrđeno da ima i infekciju bubrega – piše Blic.

Ovaj čovjek je od 1985. do 1995. godine radio kao sportski direktor, da bi to zamijenio foteljom prvog čovjeka kluba nakon što je Real Madrid napustio Ramon Mendoza, koji je ostavio ozbiljan finansijski minus.

Sans je sopstvenim novcem doveo Davora Šukera i Predraga Mijatovića, koji su kasnije bili bitni šrafovi u osvajanju Lige šampiona. Nije uspio da sanira velike dugove, pa ga je na toj poziciji nasledio Florentino Perez.

On je osvojio prvu titulu nakon što “kraljevići” 32 godine nisu uspjeli da se popnu na krov Evrope, mislio je da će to biti dovoljno za novo povjerenje kluba, ali se ipak prevario.

 

Izvor: Srpska Info

 

 

 

Komentari