• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 13:51
  • 27 / 03 / 2020
SUTRA POSEBNA SJEDNICA NSRS
  • 312
  • 0

SUTRA POSEBNA SJEDNICA NSRS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 12. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u subotu, u Banskom dvoru u Banjaluci, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom COVID – 19, bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Kolegijum je na zahtjev Vlade Republike Srpske usvojio prijedlog dnevnog reda 12. posebne sjednice sa jednom tačkom: Prijedlog Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Odlučeno je da će sjednica biti zatvorena za javnost, a u skladu sa članom 275. Poslovnika, svim medijima će biti dostavljeno saopštenje za javnost po njenom okončanju.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojioma se sjednica održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio preporuku da u skladu sa Odlukom Vlade predloži svim narodnim poslanicima da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidaranosti. Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome.

Usvojen i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.   

 

Izvor: RTRS

Komentari