• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 13:53
  • 27 / 03 / 2020
SMIJENJENA TRI NAČELNIKA U POLICIJSKOJ UPRAVI BANJALUKA
  • 516
  • 0

SMIJENJENA TRI NAČELNIKA U POLICIJSKOJ UPRAVI BANJALUKA

Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Miroslav Kalabić koji je bio nadređeni Nenadu Grujiću i Јeleni Florjan, nedavno uhapšenim inspektorima ovog odjeljenja osumnjičenim za primanje mita, smijenjen je sa te pozicije, potvrđeno je za Glas Srpske iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pored Kalabića, smijenjen je i načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate PU Banjaluka Miloš Bandić čije ime je tokom prošle godine dva puta bilo u žiži javnosti zbog bahatog i neprofesionalnog ponašanja, zbog koga je Unutrašnja kontrola Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpkse protiv njega pokrenula i disciplinski postupak.

Bez funkcije je ostao i javnosti malo poznati načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u banjalučkoj policijskoj upravi Slađan Kvržić.

- Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka Miroslav Kalabić smijenjen je, između ostalog, zbog krivičnog postupka koji je nedavno pokrenut protiv inspektora tog odjeljenja. Pri tome nema dokaza da je on umiješan u ono što se suspendovanim inspektorima stavlja na teret, ali njegova smjena je logičan i prirodan potez - navodi Glas Srpske.

Kada je riječ o smjenama Bandića i Kvržića, Glas Srpske piše da je ocijenjeno da postoje opravdani razlozi za njihovu smjenu i imenovanje drugih rukovodilaca tih odjeljenja.

 

Izvor: Glas Srpske

Komentari