• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:22
  • 28 / 03 / 2020
SUTRA KARANTIN U FISKULTURNOJ SALI OSNOVNE ŠKOLE "VUK KARADŽIĆ"
  • 606
  • 0

SUTRA KARANTIN U FISKULTURNOJ SALI OSNOVNE ŠKOLE "VUK KARADŽIĆ"

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da Oružane snage BiH nisu dale sagasnost da u objektu kasarne bude formiran karantin za lica koja krše samozilaciju i ona koja dolaze preko graničnih prelaza, te da će od sutra za ove namjene biti korištena fiskulturna sala Osnovne škole "Vuk Karadžić".
Mićić je najavio da će Oružane snage obezbijediti 36 kreveta za opremanje ovog karantina.

Nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Mićić je rekao da je na graničnom prelazu Rača u protekla 24 časa prešlo 265 vozila, od čega 250 kamiona i 15 putnika, a na Pavlovića mostu 33 kamiona i dva putnika.

On je dodao da je situacija u gradu u vezi sa virusom korona slična jučerašnjoj, da je pod nadzorom 1.260 lica, a od četvoro zaraženih troje je u karantinu u Đačkom domu i jedno u kućnom karantinu.

Mićić je napomenuo da su u kućnom karantinu još 63 lica.

Po pozivu primljenom u kol-centru za pomoć sugrađanima, čiji su telefoni 055 233 154 i 055 233 155, obavljene su 33 posjete, a riječ je uglavnom o kupovini hrane ili još ponekom slučaju podizanja penzije.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" obavilo je dezinfekciju svih 212 stambenih zgrada, gradsko preduzeće "Komunalac" dezinfikovalo je romsko naselje u gradu, a večeras će po drugi put oprati i dezinfikovati i gradske ulice.

 

Izvor: Agencije

Komentari