• VIJESTI, ZABAVA
  • 06:21
  • 09 / 09 / 2019
“TROTINET LUDILO” SE ŠIRI SVIJETOM
  • 671
  • 0

“TROTINET LUDILO” SE ŠIRI SVIJETOM

Pojavili su se gotovo niotkuda i za veoma kratko vrijeme postali nevjerovatno brzorastući trend u cijeloj Evropi i svijetu. U Berlinu ih na ulici možete naći na svakom ćošku, aktivirati putem alikacije i, za male pare, voziti koliko hoćete…

Do kolikih razmjera je dovelo “trotinet ludilo” dovoljno slikovito govori činjenica da su IFA sajmu tehnike, koji se upravo održava u Berlinu, svoje električne bicikle i trotinete predstavili jedan Maserati, Kacvasaki, Džip i Fijat.

Da li je baš ovaj trotinet jedan od novih “500” modela koje će se proizvoditi u Kragujevcu - nije nam poznato, tek u pitanju su savremeni električni dvotočkaši veoma atraktivnog dizajna.

Bicikli djeluju veoma robusno i izdržljivo (Masrati i drugi Kavasaki može i da se preklope na pola, kao nekada na ovim prostorima popularna Rogova “ponika”), dok trotineti djeluju kao da imaju nešto više u odnosu na one koje svakodnevno viđamo (amortizeri kod Maseratija) na ulicma.

U pitanju su rebrendirani proizvodi hongkongške kompaije Asia Kingston, koja saradnjom sa poznatim proizvođačima automobila, ali i dizajnerima kao što su Pininfarina i Momo Design, krči put do evropskog i svjetskog tržišta.

Kako smo saznali na štandu, kada postanu dostupni u Evropi, ovi dvotočkaši bi trebalo da se prodaju o cenama sličnim onima kakve ima već dostupna konkurencija (crni model Jeep u Aziji košta nešto više od 1.000 evra).

Međutim, osim tvrdnje da baterije nude solidnu autonomiju i činjenice da bicikli koriste mijenjače renomirane japanske kompanije Shimano, druge detalje, na štandu nismo mogli da dobijemo.

IZVOR-GLASSRSPKE

Komentari