• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 13:19
  • 29 / 03 / 2020
STARIJIM OD 65 UTORKOM I PETKOM BIĆE DOZVOLJENO KRETANJE OD 7 DO 10 ČASOVA
  • 454
  • 0

STARIJIM OD 65 UTORKOM I PETKOM BIĆE DOZVOLJENO KRETANJE OD 7 DO 10 ČASOVA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sutra biti donesena odluka da licima starijim od 65 godina bude dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova kako bi im bilo omogućeno da obave osnovne stvari, da odu do prodavnice i banke.

Dodik je naglasio da su svi koji upravljaju bankama ili prodavnicama dužni da prije ulaska penzionera izvrše potpunu dezinfekciju.

On je naglasio da će ljudi do 75 godina koji žive na selu moći da izlaze i nesmetano obavljaju poljoprivredne djelatnosti.

Dodik je rekao da je na današnjoj sjednici Glavnog koordinacionog tima, koji čine zvaničnici Republike Srpske, razgovarano o epidemiološkoj situaciji izazvanoj pojavom virusa korona, kao i o mjerama koje su uvedene.

"Neophodno je pojačati sve mjere u smislu izvršenja. Vlasnicima prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo moći će da rade u nekom periodu osam sati dnevno sa režimom koji je predviđen za prodavnice prehrambene i druge robe. To znači da se mora strogo voditi računa o razdaljini između osoba i da u zatvorenom prostoru ne može da bude više od četiri čovjeka", naglasio je Dodik.

On je u izjavi za "ATV" najavio da će u tom pogledu Republički štab i Vlada donijeti određene mjere, te naglasio da će isplata penzija biti u roku.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari