• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 05:51
  • 31 / 03 / 2020
STARIJIM OD 65 GODINA DOZVOLJENO KRETANJE UTORKOM I PETKOM OD 7.00 DO 10.00 ČASOVA
  • 487
  • 0

STARIJIM OD 65 GODINA DOZVOLJENO KRETANJE UTORKOM I PETKOM OD 7.00 DO 10.00 ČASOVA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republički štab za vanredne situacije odlučio da licima starijim od 65 godina bude dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova kako bi im bilo omogućeno da obave osnovne stvari, da odu do prodavnice i banke.

- U petak, 10. aprila, je rok kada će biti isplata penzija u Srpskoj, a penzioneri su najvećim dijelom u ovoj kategoriji, tako da im omogućimo da mogu podići penzije, plate obaveze i nabave osnovne životne namirnice - rekao je Višković.

On je zamolio ostale građane da u ovom terminu i danima omoguće penzionerima da nesmetano obave svoje obaveze i da ne prave gužve, a time i da spriječe moguće ugrožavanje njihovog zdravlja.

Višković je rekao da je na današnjoj sjednici u Banjaluci, Štab korigovao određene zaključke u skladu sa trenutnom situacijom u Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.

Naveo je i da će lica do 75 godina koja žive na selu moći će da izlaze i nesmetano obavljaju poljoprivredne djelatnosti.

Odlukom Štaba dozvoljeno je i kretanje pčelarima.

IZVOR-RTRS

Komentari