• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA, REGION
  • 20:24
  • 01 / 04 / 2020
ZATVARANJE MALOGRANIČNIH PRELAZA DOGOVORENO SA HRVATSKOM
  • 449
  • 0

ZATVARANJE MALOGRANIČNIH PRELAZA DOGOVORENO SA HRVATSKOM

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara saopštilo je danas da je odluka o zatvaranju malograničnih prelaza uslijedila nakon dogovora BiH i Hrvatske.

 

U saopštenju se podsjeća da je Granična policija BiH dobila obavještenje Nacionalnog koordinacionog centra Hrvatske da će Hrvatska od sutra u 7 časova privremeno zatvoriti sve granične prelaze za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH.

Iz Ministarstva bezbjednosti su potvrdili da se zatvaraju i oni granični prelazi preko kojih je odlukom Mješovite komisije za praćenje ugovora između Hrvatske i BiH o graničnim prelazima, privremeno omogućen međunarodni promet putnika.U saopštenju se navodi da je Ministarstvo bezbjednosti prethodno dobilo mišljenje Granične policije, a onda je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić cijeli predmet proslijedio Ministarstvu inostranih poslova i ministru Biseri Turković.

Nakon toga, upućena je zvanična nota Hrvatskoj, gdje se prihvata prijedlog te zemlje da se oficijelno zatvore malogranični prelazi, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva bezbjednosti napominju da preko ovih prelaza praktično i nije bilo komunikacije “jer, kao što je poznato, obje zemlje su donijele zabranu o ulasku stranaca, tako da se malogranični promet i nije odvijao”.

Na ovim prelazima nema sanitarnih inspektora tako da i zbog toga nije bilo moguće koristiti te prelaze, pojašnjava se u saopštenju.

 

 

Izvor: Srpska Info

Komentari