• VIJESTI, SVIJET
  • 05:31
  • 16 / 04 / 2020
RAD OD KUĆE RASTUĆI TREND I POSLIJE PANDEMIJE?
  • 429
  • 0

RAD OD KUĆE RASTUĆI TREND I POSLIJE PANDEMIJE?

Pandemija virusa korone mogla bi da postane pokretač povećanog rada na daljinu u budućnosti.

Rezultati ankete “Rad od kuće tokom KOVID-19” pokazali su da bi 82 odsto zaposlenih željelo da radi na daljinu jedan dan i više dana u nedjelji, prenosi hrvatski portal Poslovni.

Istraživanje globalne kompanije za savjetovanje na trištu nekretnina Kolijers internešenel, sprovedeno na više od 3.000 ispitanika iz širokog spektra kancelarijskih zanimanja u više od 25 zemalja, pokazalo je da je 71 odsto ispitanika koji prije izbijanja pandemije nisu radili od kuće, sada izrazilo želju da radi na daljinu barem jedan dan u nedjelji u budućnosti.

Rezultati su pokazali da 53 odsto ispitanika vjeruje da se njihova produktivnost nije promijenila usljed rada od kuće, dok 24 odsto njih smatra da se čak povećala.

Produktivnost je najviše porasla u finansijskom sektoru, stručnim službama i tehnološkoj industriji.

Najveći pad produktivnosti je primijećen u pravnom, obrazovnom i istraživačkom sektoru.

Uprkos fizičkoj udaljenosti, 76 odsto ispitanika i dalje se osjeća povezano sa svojim timom tokom rada na daljinu, ali ipak njih 58 odsto smatra da bolje sarađuju u kancelariji nego na daljinu.

Kompanija je saopštila da će višefazno istraživanje biti završeno krajem aprila.

Cilj istraživanja je, kako se navodi, da pruži uvid u efikasnost rada od kuće tokom izbijanja KOVID-19, da identifikuje mogućnosti za poboljšanje poslovanja, kao i da istraži dugoročnu svrhu kancelarijskih prostora.

 

IZVOR-GLASSRSPKE

Komentari