• VIJESTI, SPORT
  • 08:55
  • 20 / 04 / 2020
ĐOKOVIĆ: PRVI NISAM ZA TE VAKCINE
  • 667
  • 0

ĐOKOVIĆ: PRVI NISAM ZA TE VAKCINE

"Moram da odlučim da li ću da se podvrgnem tome", rekao je najbolji teniser na svijetu.

U razgovoru sa poznatim srpskim sportistima na Facebooku, Novak Đoković otkrio je šta ga veoma brine u trenutku pandemije virusa korona.

Dok naučnici i dalje širom svijeta istražuju vakcinu protiv kovida 19, Nole je rekao svoje mišljenje o njoj.

 "Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne".

On je naglasio da je to trenutno njegov stav.

"Pri ovome stojim sada - da li će se promijeniti, ne znam, ali utiče direktno na moj posao", rekao je Novak Đoković.

Svjetski "Broj jedan" rekao je da će veliki broj putovanja, na koje je prinuđen zbog svoje profesije, biti njegov najveći izazov.

"To će biti izazov 'Broj jedan'. Zbog tolike panike koja se širi u ovih nekoliko mjeseci smatram da će to biti duboko utisnuto u podsvijest čovjeka, da će većina ljudi kada krenu da putuju imati strah da se približi drugome. Kada se neko zakašlje pored tebe u avionu ili u aerodromu, odmah će ti proći kroz glavu šta se događa, da li sam zaražen, da li je taj do mene zaražen".

"Glavna prepreka za čovjeka biće to putovanje. Priča se o obaveznoj vakcinaciji, da li će i kada će to biti. Priča se da će ta vakcina doći za 18 mjeseci, da li ima nekih drugih rješenja ili je samo vakcina rješenje za virus, ima tu milion stvari i zato smatram da će ovo i te kako uticati na transformaciju, promjenu u tenisu, a vjerujem i u drugim sportovima".

Đoković je iznio pretpostavku i da će vakcine biti obavezne kada se sezona nastavi.

"Hajde da hipotetički kažemo da se nastavi sezona u avgustu ili septembru, za šta nisu velike šanse, ali hajde da kažemo da će tada da se nastavi. Odmah poslije ukidanja strogog karantina postojaće zahtjev za obaveznu vakcinaciju. Sad, koje vakcine ako ih nema još? To su sve stvari koje nisu jasne", dodao je Novak.

 

IZVOR-MONDO

Komentari