• VIJESTI, SVIJET, SPORT
  • 05:17
  • 27 / 04 / 2020
SVJETLO NA KRAJU TUNELA U ITALIJI: KLUBOVI MOGU DA POČNU SA TRENINZIMA!
  • 289
  • 0

SVJETLO NA KRAJU TUNELA U ITALIJI: KLUBOVI MOGU DA POČNU SA TRENINZIMA!

Saopštio je ovo premijer Đuzepe Konte na konferenciji za novinare.

Konačno lijepe vijesti dolaze iz Italije kada je fudbal u pitanju!

Veliki pomak napravljen je danas kada je u pitanju elitni rang italijanskog fudbala, koja je zbog pandemije korona virusa prekinuta prije u martu.

Do kraja takmičenja preostalo je da se odradi još nekoliko zaostalih utakmica, kao i kompletnih 12 kola, a nakon današnjeg dana, razloga za optimizam ima.

Naime, italijanski državni vrh dao je zeleno svjetlo klubovima da od 4. maja počnu sa individualnim, a 14 dana kasnije i sa grupnim treninzima, naravno uz poštovanje propisanih restriktivnih mjera.

Fudbaleri svih ekipa će, navodi se, biti redovno testirani na korona virus, a rastojanje između pojedinaca, a nakon 14 dana i grupa, mora da iznosi najmanje dva metra.

Na kraju, ističe se, ako sve bude u najboljem redu, povratak odigravanju utakmica planira se do početka juna.

"Svi smo pokazali snagu, hrabrost i osjećaj odgovornosti i zajedništva. Sad počinje druga faza, tokom koje ćemo liberalizovati određene mjere, ali moramo da budemo svjesni da i dalje postoji rizik. Kad je sport u pitanju, ministar Vinćenco Spadafora će u narednim danima obaviti niz sastanak sa ekspertima, naučnicima i ljudima iz svijeta sporta, kako bismo nakon svega ovoga utvrdili da li su se stvorili uslovi za kompletiranje takmičenja", rekao je premijer Italije Đuzepe Konte na konferenciji za novinare.

Ova objava stigla je na dan kada je u Italiji zabilježen najmanji broj smrtnih slučajeva od izbijanja pandemije 20. februara.

Od tada pa do danas, u zemlji je preminulo više od 23.000 ljudi, dok je danas bitku za život izgubilo njih 260, što je najmanji broj još od 14. marta.

Crni rekord, podsjetimo, zabilježen je 27. marta, kada je u Italiji preminulo 919 lica zaraženih virusom korona.

 

IZVOR-MONDO

Komentari