• VIJESTI, REGION
  • 06:50
  • 27 / 04 / 2020
HRVATIMA DOZVOLJEN "PRVOMAJSKI ROŠTILJ", ALI UZ ODREĐENE MJERE
  • 440
  • 0

HRVATIMA DOZVOLJEN "PRVOMAJSKI ROŠTILJ", ALI UZ ODREĐENE MJERE

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak rekao je danas da građani mogu da idu na prvomajski roštilj, ali uz obaveznu fizičku distancu.

"Roštiljanje je dozvoljeno, ali treba poštovati fizičku distancu. Unutar porodice možete se normalno družiti, ali nije dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi, jer je još na snazi odredba od pet osoba maksimalno", rekao je Capak za Dnevnik RTL televizije.

Kako je prenela Hina, od građana očekuje da se drže svih mera koje je štab propisao, a smatra da su dosad pokazali svest i odgovornost zahvaljujući čemu je i postignut ovakav uspeh.

"Dobra epidemiološka situacija, velike rezerve u zdravstvenom sustavu...to nam daje mogućnost da malo popustimo karantinske mere od pre više od mesec dana. To smo odlučili da napravimo vrlo oprezno i u fazama, a sutra počinje prva", rekao je Capak.

Na pitanje kako to da niko nije kriv za situaciju sa korona virusom u Domu za starije u Splitu, Capak je odgovorio da je korona virus vrlo komplikovana bolest.

"Radi se o komplikovanoj bolesti. Jako puno osoba uopšte ne zna da su bolesne. Neko ko nema simptome, normalno je da ide na posao. Nakon što smo uveli testiranje za one koji rade u smenama u domovima, otkrili smo čitav niz takvih asimptomatskih osoba", objasnio je Capak.

 

IZVOR-TANJUG

Komentari